A legújabb Mass Effect valószínűleg nem open world játék lesz

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. szeptember 10.
  • Pletyka
Link másolása
A közkedvelt sci-fi franchise hamarosan visszatér, azonban úgy néz ki, méretcsökkentett kiadással készülnek. A BioWare lemond az Andromeda nyílt világú formátumáról.

A Mass Effect-trilógia utolsó része 2012-ben jelent meg, azóta pedig csak a 2017-es Andromeda nyújtott egy kis vígaszt a franchise rajongóinak. Végül, 2020-ban bejelentették a Mass Effect legújabb részét, amiről sorra kerülnek nyilvánosságra az információk. Eredetileg 2023-ra datálták a játék megjelenését, azonban a mai napig is csak kezdetleges szakaszban tartanak a fejlesztéssel. Korábban már egy fél perces teasert villantott ugyan a BioWare, de abból sem derült ki semmilyen érdemleges információ. 

Az Insider Gaming forrásai szerint azonban most egy újabb infó látott napvilágot, vagyis hogy a Mass Effect következő része nem open world játék lesz. Azt állítják, hogy ez a cím méretcsökkentett játék lesz, a BioWare pedig ezért mond le a nyitott világú formátumról. Ez azonban még csak pletyka, a fejlesztő csapatból senki nem erősítette meg. 

8.
8.
FreeKatana
#7: Ennél azért leheletnyivel árnyaltabb a dolog. Bár manapság csomó hibrid van, átmenet, meg összeolvadnak már a kifejezések is, mint a remake-remaster értetlenkedés esetében, de attól még nem feltétlenül ow egy játék, mert van bebarangolható térképe. Nem attól függ, hogy az égtáj minden irányába tudsz haladni, hanem a szabadság mértéke/formája különíti el ezeket egymástól.

A Más Hatásnak viszont tényleg nem hiányzik a sok üres kolbászolás. Akkor inkább legyen 1-2 opcionális helyszín (bolygó), amit szakszerűen megterveznek, megraknak tartalommal érdekesség képen, de közben teljesen kihagyható, ha nem érdekelnek a mellékküldetések vagy a felfedezés. Vagy ne, és akkor lényegre törő módon a minőségre helyezhetnek minden hangsúlyt.
7.
7.
GAMEROD
Az a nyílt világú, amiben arra mész amerre akarsz, nem pedig csak egyirányú út a pálya, nem kell hogy hatalmas térkép legyen. Nem is baj, hogy felhagynak ezzel, a Mass Effectben idegesítő volt, a nyílt univerzum viszont jól állna neki. Igaz a korábbi részekben is volt egykét nagyobb térkép, főleg amikben a Maco-val meg a siklóval kellett közlekedni.
6.
6.
Spazz Maticus
#5: Én ugyanezt akartam kérdezni.
Miért, melyik volt nyílt világú eddig ?
5.
5.
KratoS
Az andromeda nyílt világú volt?! :) Max csak nagy mapok voltak.
4.
4.
zoli12i
Sajnos ez már nem az a BioWare aminek köze van az előző részekhez.
3.
3.
crytek
#2: Pont emiatt.Pont nem érdekel ha valami kimaradt pénzem nem igen van benne így nem fáj.
Nem mellesleg nem végig se vittem ,hanem nem is játszottam sokkal, nem ugyanaz a kettő.

Egyszer ha lesz időm rá átnyálazom az összes digitális játékomat és megmézem hogy állok velük kapcsolatban mennyi az annyi.
Van sok olyan amit warezba letoltam sokszor de mivel jó megszereztem eredetibe de ott még nem volt tolva.
2.
2.
Anti4730
#1: Legtobb jatekot vegig se vitted. Minek beszerezned mindent ingyen ha ugyse fogod vegig vinni legtobbjet?:))
1.
1.
crytek
Nem is baj az. Lassan ideje lesz végigvinni őket mert a 3+ andromedával még nem toltam
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...