Érkezik a Don’t Starve-társasjáték

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 28.
  • Bejelentés
Link másolása
Hamarosan offline, fizikai valójában játszhatunk a Don’t Starve-val, ugyanis hamarosan érkezik a társasjáték verzió, ráadásul tapasztalt csapat áll a projekt mögött.

Március 27-én jelentette be a Glass Cannon Unplugged, hogy már dolgoznak a Don’t Starve-társasjátékon. A lengyel fejlesztőcsapatnak köszönhetjük a Frostpunk, valamint a Dying Light társasjáték adaptációját is. Megtalálható azonban a fejlesztőcsapatban Jakub Wisniewski is, aki pedig a This War of Mine tabletop verziójának fejlesztésében vett részt.

Egyelőre sok részletet nem árultak el a fejlesztők, ígéretük szerint a projekt Kickstarter oldalán lehet majd értesülni a friss információkról. A játékot 1-4 fő játszhatja majd, a játékidő egy és másfél óra között fog mozogni és rögtön elérhető lesz angol, német, francia, lengyel, spanyol, cseh és olasz nyelven is.

A játék látványát a készítők teljes mértékben át akarják emelni, ahogy a karaktereket is, hiszen azoknak is külön képességeik vannak az eredeti alkotásban. Illetve szeretnék megjeleníteni azokat az elemeket is, amelyek a játékban kifejezetten fontosak: a nappal és éjszaka változása, a különböző erőforrás gyűjtés és harc a szörnyek ellen.

A Don’t Starve 2013-ban jelent meg, egy évvel később pedig érkezett a Don’t Starve Together, a játék multiplayer verziója. A különleges látványvilággal és fanyar humorral rendelkező craft-alapú túlélőjáték azóta is nagy népszerűségnek örvend, a SteamDB adatai szerint nagyjából 50 ezer aktív játékosa van PC-n.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...