Íme, a Dead Cells-sorozat első kedvcsinálója

Animációs sorozat készül a népszerű metroidvania játékból, mégpedig attól a csapattól, akik a játék átvezetőiért, előzetesiért is felelősek voltak. Megérkezett az első trailer, franciául ugyan, de így is ígéretesnek tűnik.

HWSW: A Redditet is beleteszik a ChatGPT-be

Az internet legnagyobb nyílt közösségi fóruma is részese lesz a ChatGPT folyamatosan bővülő tudástárának. A Google után az OpenAI-jal is megállapodott a Reddit, ami jót tett a részvényeknek - írja a HWSW.

MultiVersus - így működik a PvE-mód

A hónap végén újra ringbe szállnak a Warner Bros. legkülönbözőbb figurái, ráadásul a kompetitív PvP mellett ezúttal már egy PvE játékmódot is kapunk. Lássuk, milyen kihívást nyújtanak majd a Riftek!

A Call of Duty miatt változhat az Xbox Game Pass árazása is

Egyre biztosabb, hogy az idei Call of Duty már az Xbox Game Pass előfizetésében landol a megjelenésekor, a pletykák szerint azonban ez árnövekedést vagy szolgáltatás szintjeinek átdolgozását hozhatja magával.

Elsewhere Entertainment - új stúdió nyílt az Activision égisze alatt

A The Last of Us, a The Witcher, a Cyberpunk 2077 és az Uncharted veteránjai alapították az Activision új stúdióját. A Lengyelországban létrehozott csapat narratív fókuszú játékok fejlesztésére specializálódik.

Deadlock - hero shootert készít a Valve

Amikor azt hittük, hogy az Overwatch-klónokat kinyírták a battle royale játékok, a zsáner újult erővel tért vissza. A Valve is beszáll a versenybe, mégpedig a Deadlock című játékkal

A Fortnite-ba tart a Fallout

A reneszánszát élő franchise is tiszteletét teszi az Epic Games live-service battle royale játékában, viszont egyelőre nem tudni, hogy milyen formában és mértékben, illetve hogy mikor érkeznek a tartalmak.

Izlandon tartottak podcastet a Hellblade 2 fejlesztői

A kedden megjelenő játék marketing-kampányának részeként egy exkluzív adást szenteltek a cselekmény helyszínéül szolgáló Izlandnak. A műsorban nemcsak a lenyűgöző tájat csodálhatjuk meg, de a játékba is bepillantást nyerünk.

Mégis elkészül a Redfall utolsó frissítése

A szám szerint negyedik update a fejlesztőstúdió bezárása ellenére is érkezni fog, és számos olyan elemet tartalmaz, amelyeket a megjelenés óta hiányoltak a játékból. A pontos dátum egyelőre nem ismert.

Egy hétig ingyenes a Endless Legend

Az idén tíz éves 4X játék alapverzióját jövő csütörtökig adhatjuk hozzá a Steam könyvtárunkhoz. A fejlesztők az előző ajándékosztásuk fogadtatásán felbuzdulva tették egy hétig ingyen megszerezhetővé az alkotásukat.

Launch traileren a Morbid: The Lords of Ire

Ma jelent meg előző- és jelengenerációs gépekre a szörnyektől hemzsegő, az őrületre építő soulslike, a megjelenést pedig egy igazán morbid trailerrel ünnepelték meg a készítők.

Sztorielőzetesen a SteamWorld Heist II

Bár a trailer a játék történetének felvezetésével nyit, azért rengeteg játékmeneti érdekességre is kitérnek a több mint négy és félperces videóban. A játék augusztus elején jelenik majd meg.

Majdnem 58 000-en játszottak PC-n a Ghost of Tsushimával

A PlayStation eddig exkluzív játékának tegnap megjelent PC-s verziójával kicsivel többen játszottak egyszerre, mint az évekkel ezelőtt megjelent úttörő Horizon: Zero Dawnnal.

A Game Passbe tarthat az idei Call of Duty

A The Wallstreet Journal riportja szerint a Microsoft egy merész húzásra készül, és a milliós eladási számokat produkáló Call of Duty-sorozat idei részét, amit hivatalosan csak júniusban jelentenek csak be, az Xbox Game Passbe küldi.

Manor Lords - túl a 2 millió eladott példányon

A játék kiadója osztotta meg a hírt. Az egyetlen ember munkájaként megjelent Manor Lordsból három hét alatt fogyott el ennyi úgy, hogy a PC Game Pass kínálatában is elérhető.

Készülhet a Total War: Star Wars

Egy mai pletyka szerint a Total War-univerzum ismét egy sci-fi/fantasy darabbal bővülhet. A Warhammer után azonban most a messzi-messzi galaxisba kalauzolja majd el a játékosokat a Creative Assembly.

Megjelenési dátumot kapott a Ghostboy

A hazai, négyfős csapat által fejlesztett játék kicsivel több mint egy hónap múlva jelenik majd meg, ennek apropóján pedig nemcsak egy új trailert kapott, de a demót is kibővítették. A zárt bétára még jelentkezhettek.

Egy hét múlva jön a Dave the Diver Godzilla DLC-je

A japán óriásszörny és a pocakos búvár közös kalandja minden platformon elérhető lesz, ahol a játék is, és ami a legjobb, hogy egy ingyenes tartalmi frissítésről van szó.

Megvannak az idei Summer Game Fest első résztvevői

A videójáték-ipar 55 szereplője vesz rész a nagy nyári fesztiválon, ahol számos bejelentésre számíthatunk úgy a legnagyobb, mint a kifejezetten kisebb, indie kiadóktól is.

Ultraszéles gaming monitort mutatott be a Philips

Az új kijelző szó szerint könnyebb átugrani, mint megkerülni, de nemcsak a 32:9-es képarány szól mellette, a Philips Evnia brandjének új darabja minden téren komoly specifikációkat villant.

Októberben konzolokon is ringbe száll az Undisputed

Több mint 70 licencelt bokszolóval indul az Undisputed 1.0-ás változata, amely kétségkívül az első nagyobb bokszjáték lesz egy évtized után. A végleges verzió a PC-k mellett konzolokon is tiszteletét idén októberben.

Bemutatkozik a GreedFall II: The Dying World játékmenete

A Spiders szerepjátékát még 2022-ben jelentették be, ám azóta néma csend honolt felőle. A GreedFall II: The Dying World azonban nyáron fordul korai hozzáférésbe PC-n, most pedig itt az első gameplay trailer hozzá.

Marad a kaptafánál a Dan Houser új stúdiója

A Rockstar Games társalapítója, Dan Houser tavaly alapította az Absurd Venturest, amely a friss álláshirdetések szerint egy nyitott világú akció-kalandjátékon dolgozik. A perspektíva is TPS-ékre hajaz, pont mint a GTA-sorozat esetében.

Összeszedtünk minden részletet az Assassin's Creed: Shadows-ról

Megérkeztek az első információk a tegnap leleplezett Assassin’s Creed: Shadows játékmenetéről. A két játszható karakter mellett egy teljesen új bevilágítási rendszert kapunk, szövetségeseket toborozhatunk magunk mellé és így tovább.

Július végén gördül be az F1 Manager 24

Dátumot kapott a Frontier Developments idei menedzserjátéka, melyben egy F1-es csapat irányítása lesz a becses feladatunk. Az idei szabályrendszer átvétele mellett elég sok újdonság került a kalapba.