Tavasszal jön az új Atari minikonzol

  • Írta: pandaril
  • 2024. január 14.
  • Hardver
Link másolása
A 8-bites éra meghatározó szereplőjének konzoljait fogja emulálni a Retro Games gyártásában érkező új minikonzol, ami az előre telepített játékokon felül lehetőséget ad saját ROM-ok használatára is.

A retró konzolok kapcsán hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy a PlayStation 1, esetleg a NES volt a mai videójáték konzolok kiindulópontja, holott voltak ennél sokkal régebbi, és a maguk idejében ugyanolyan meghatározó cégek és konzolok is a piacon. A 8-bites korszak talán legmeghatározóbb alakja volt az Atari, amely számos gépet adott ki a 70-es és a 80-as évek során.

A Retro Games már több minikonzolt is készített, amelyek ezt a korszakot idézik meg, például a THEC64 Minit, vagy a szintén Atari-gépeket megidéző THEA500 Minit. A mostani THE400 Mini az eredeti Atari 400 lekicsinyített változata lesz, és a névadó konzolon kívül az Atari 800, az XL, az XE és az 5200-at fogja emulálni. A konzol alapból 25 játékkal érkezik majd, mint például a Berzerk, a Boulder Dash, a Capture the Flag, a Lee, a Millipede, a Miner 2049er, a Missile Command, a M.U.L.E., a Star Raiders II és a Yoomp. Természetesen USB-n keresztül saját, kompatibilis ROM-jainkat is futtathatjuk majd rajta.

Az Atari CX-40 joystick újragondolt változata, a THECXSTICK is a csomag részét képezi, ami a megszokottakon felül további hét gombot is tartalmaz, de természetesen további kontrollereket és billentyűzeteket is ráköthetünk majd a konzolra. A modern újraálmodás egyik feature-e a játékon belüli visszatekerés, amivel akár 30 másodpercet is visszaugorhatunk. A THE400 Mini március 28-án kerül forgalomba, és 120 dollárba fog kerülni, az előrendelés már él.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...