Eltűntek a Helldivers 2 PC-s játékosai

Link másolása
A legfrissebb statisztika szerint a játék PC-s játékosbázisának 90%-a felhagyott a játékkal. A megmaradt tábor még mindig szép, bár kérdéses, hogy mivel fogják tudni visszacsábítani a játékosokat.

A februári megjelenése óta a Helldivers 2-t leginkább bezzeg példaként emlegették, hisz a rendkívül szórakoztató játékmenet mellé kaptunk egy kellően érdekes körítést a Starship Troopers-hangulattal, a fekete humorral egy galaxison átívelő, egy Joel nevű játékmester által irányított háborúval. Emellé jött még a filmszerű játékélmény, a tény, hogy a játékosok tettei kihatással vannak az egész háború kimenetelére, monetizáció terén pedig nem az volt a fókuszban, hogy hogyan lehetne megkopasztani a játékosokat.

Viszont ezek a tulajdonságok sem tudták megakadályozni, hogy a játékos tábor szépen, lassan zsugorodjon az hónapok során, és jelen állás szerint a mindenkori csúcs egyidejű játékosszámnak már csak a 10%-át érte el a játék Steamen. Ehhez természetesen nagyban hozzájárult az a lépés is, hogy utólag kötelezővé akarták tenni a PSN-fiók használatát a játékhoz. Bár ez eredetileg a megjelenéskor is aktív lett volna, és csak egy technikai nehézség miatt nem tudták ezt megvalósítani, a játék megítélésén ez nem javított.

177 országban vált elérhetetlenné a játék, és hiába vonta vissza végül a Sony kötelező PSN-fiókra vonatkozó döntést, a kár már megvolt. Persze, azért nem ilyen sötét a játék helyzete, hisz a Palworld múlt heti játékosszámához képest még így is a dupláját érték el a pokolbúvárok, és ahogy a Pocketpair játéka, úgy az Arrowheadé is újra felfuthat egy nagyobb frissítésnek köszönhetően. És csakúgy, mint a Palworld, úgy a Helldivers 2 esetében is van egy konzol platform, amiről nem tudni pontosan, hogy mennyien játszanak a játékkal.

6.
6.
hedzsooo
Manapsag mar nem ugy van mint az elso Home PC-s. pl. C64 idejeben: akar hetente osszefuthatunk olyan uj/ujabb jatekkal ami szinten megtetszik, mindenre meg nyalvan senkinek sincsen ideje, meg kedve sem. Ennyi, nem 1 nagy tortenet, idonkent azert + pl. en is benezek a Helldiver 2-be, de nalam is mar alabbhagyott azert...^^
Szerintem ezzel a tobbseg igy van, nem ragad le evekig de meg honapokig sem egyetlen cimnel.
5.
5.
Zelgadis187
#2: Inkább mondd meg hogy mi volt a baromság . Tanítás kérlek.
4.
4.
petymeg2033
Nem tudom, elérhetőek-e ilyen adatok, de tényleg azt lenne érdemes összevetni, hogy a csökkenő játékosszám mennyire van összefüggésben ezzel a folyamatosan siránkoztatott PSN fiók szükséglettel. Azaz hogy a "tiltott országokban" mennyi játékos volt az összeshez képest?

Ha csak a SteamDB grafikonját nézem, akkor a megjelenés óta folyamatosan heti ciklikussággal látszik egy csökkenő hullám. A május-júniusi időszak egyáltalán nem kirívó ebből a szempontból, úgyhogy erős a gyanúm, hogy a média és a hangos kissebség felkapták ezt a témát, de amúgy valójában minimális a jelentősége.
3.
3.
memoryman
"és hiába vonta vissza végül a Sony kötelező PSN-fiókra vonatkozó döntést"
A Steam oldalán még ott van a felirat.

https://store.steampowered.com/app/553850/HELLDIVERS_2/

Requires 3rd-Party Account: PlayStation Network (Supports Linking to Steam Account)
2.
2.
zoli12i
#1: Tanulmányoz egy kis földrajzot és demográfiát, mielőtt ekkora baromságot írsz.
1.
1.
Zelgadis187
Hiába vonta vissza a Sony a kötelező PSN fiókot a játék továbbra sem érhető el abban a 177 országban. Soha nem fog már annyi ember játszani mint korábban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...