Lekerülnek a digitális kínálatból az utolsó PS3-as és Xbox 360-as Battlefield-játékok is

Link másolása
A hónap végétől nem lesz megtalálható digitális formában a Battlefield-széria játékainak egyetlen PlayStation 3-as és Xbox 360-as verziója sem, a szerverek viszont csak késő ősszel állnak majd le.

Időről időre szembesülhetünk vele, hogy semmi se tart örökké, nincs ez másképp az előző generációs játékok digitális változataival sem. Mondhatjuk, hogy elavult, régi, vagy fölösleges, de több oka lehet annak, hogy valaki még ezeket a nem éppen mai darabokat nyüstöli. Lehet nosztalgiából veszi elő őket, nem tetszenek neki az újabb részek változtatásai, vagy csak nem engedheti meg magának, hogy a legújabb konzolokon hódoljon kedvenc hobbijának. A cégek persze elsődlegesen a száraz tényeket fogják szem előtt tartani, ha valamivel maroknyian játszanak csak, vagy senki nem veszi már, ott nem túl gazdaságos szervereket fenntartani és a tárhelyért fizetni.

A kalapács ezúttal a Battlefield 3, Battlefield 4 és Battlefield: Hardline játékokra csapott le, azon belül is a Playstation 3 és Xbox 360 változatokra, amivel immár nem marad Battlefield a kettő generációval ezelőtti konzolokra. Az első szomorú dátum július 31-e lesz, ekkor válnak elérhetetlenné a digitális verziók és kiegészítőik, (Letöltőlistából valószínűleg továbbra is letölthetőek lesznek.) a második nap pedig november 7-én adja fel az utolsó kenetet az online szolgáltatások megszüntetésével.

A dolog nem érinti a BF3 PC-s, valamint a BF4 és BF: Hardline PS4-es, Xbox One-os és PC-s verzióit. A szerverek bezárása és az online támogatás hiánya nem befolyásolja majd a már megvásárolt példányok egyszemélyes módjait, a kampányt továbbra is élvezhetik a tulajdonosok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...