Assassin’s Creed Shadows – ki vannak akadva a japán játékosok

  • Írta: osan
  • 2 napja
  • Érdekesség
Link másolása
Annak ellenére, hogy már jó pár hete bemutatkozott teljes valójában az Assassin’s Creed-széria legújabb, ázsiai része, még csak most adtak hangot kiborulásuknak a japán játékosok, de ezt aláírásgyűjtéssel tették, hogy megakadályozzák a játék megjelenését.

Az Assassin’s Creed Shadows-ról már egészen sok minden kiderült: bemutatása után jobban megismerhettük a karaktereket, akiket már láthattunk harc és felfedezés közben is egy hosszabb videó keretein belül. A japán játékosok azonban még csak most adtak hangot haragjuknak és ezt a népszerű petíciós oldalon, a Change.org-on tették - derül ki az Insider Gaming cikkéből.

A cikk írásakor 29 543 ember írta alá azt a petíciót, melynek lényege, hogy a Ubisoft kérjen bocsánatot az ázsiai, főleg japán kultúrától és néptől, illetve ne jelenleg meg az Assassin’s Creed Shadows, amíg nem végeznek rendes kutatást és nem mutatnak megfelelő tiszteletet a japán történelemmel szemben.

A rajongók szerint méltatlan, hogy történelmileg helytelenül ábrázolják a szamurájokat és azok hierarchikus rendszerét, sőt ez már rasszizmus az ázsiaiakkal szemben. A francia cég még nem reagált a vádakra.

35.
35.
delphijos
#30: Ez meg aztán egész más téma hogy neked a játék setting nem jön be. Tényleg logikus volt EZT aláírni… Mintha valaki tiltakozást indítana egy parfüm ellen, mert szerinte a cég környezetszennyező, erre te aláírod mert nem tetszik az illata. És utána “szimpatizálásról” beszélsz ;)
34.
34.
csongor1996
#30: Az új Dragon Age-el mi volt a gond? Én csak a trailert pörgettem át, abban nem szúrt szemet semmi.
33.
33.
csongor1996
#29: "Japán lakosságához képest 30e aláíró kb. 0 % "

A legjobb, hogy lefogadnám a legtöbb aláíró nem is japán. Ez a cikk is megtévesztő. Igen, japánok csinálták a petíciót, de nem kell japánnak lenned, hogy aláírd...
32.
32.
sasncore
#11: kimoderált üzenet
31.
31.
hedzsooo
#10: Crytek urban olyat mint szimpatia, vagy eszervek ne nagyon keresgeljel, hiszen erzelmileg is elegge 1 gyerek szintjen van, ezt mar ugye sok korabbi kommentjevel is itt (is) beigazolta.
30.
30.
hedzsooo
"...ki vannak akadva a japán játékosok" - Nem csak a japan jatekosok. En sem szeretem a faxsagokat. Leonardo jopofa dolog volt szerepeltetni a korabbi AC-ben, de mondjuk o le is tett valoban az asztalra valamit, nyalvan sem az olasz jatekosok, sem masmilyen nemzetisegu jatekosoknak nem volt vele problemaja.

Amugy az uj DA jateknal is ez a nagy helyzet: vannak bizony jatekosok, akiknek mar a konyoken jonnek ki ez a trendi faxsagok amiket a mai jatekok zomebe probalnak beleeroltetni, meghozza elegge tenyerbemaszo modon.

Hat, roviden ennyi a velemenyem ezzel a temaval kapcsban. :)
Tokmindegy hogy a Ubi CO-ja is aztan mit makog a temaval kapcsban, mert ugy is a piac dont majd. Nem veszik elegen, akkor majd szepen el is hallgat a csoka.

Ja, amugy en is alairtam, a japan jatekosokkal szimpatizalok, igen. :)
29.
29.
delphijos
#28: Crusader Kings III ? Nézz már meg benne minket.. Meg túlozni se kell, nem egy afroamerikai nő játszik szamurájosdit…. Ti meg nyugodtan beállhattok minden hülyeség mellé, most úgyis ez a divat, hogy BÁRMI is van, ott üti az asztalt pár ember ( igen, Japán lakosságához képest 30e aláíró kb. 0 % ) hogy őket ez mennyire sérti,aztán ezek vannak felkapva. És gondolom ez a 30k mind japán történelem szakértő. Az igazán komoly dolgokkal meg a kutya se foglalkozik, mert az nem trendi. De hogy egy játék nem történelemhű, ez a nagy bajunk.
28.
28.
Trottenbauer
#25: Ez is egy szempont.Véleményem szerint joguk van azoknak az embereknek felháborodni,nekünk meg "viharbilizni" őket,de ez bármikor visszafele is elsülhet,és akkor az nem fog annyira jó érzés lenni.Teli tüdőből kérjük majd számon az empátia hiányát,és jó esetben is egy lenéző mosolyt kapunk.
DragonBleacPiece "kolléga" 15.példája ha megvalósulna,vajon kiverné a biztit,vagy mindenki szarna bele,hiszen az úgyis fikció?
27.
27.
zoli12i
#25: Ez így meg csak egy szimpla beletörődés, vagy amolyan "jól van ez így" hozzáállás. Közben meg tudjuk jól az okokat a karakterválasztás mögött, nem kell ehhez nacionalista felfogás.
Másfelől miért nincs karaktergenerálás 2024-ben?

Másfelől elég érdekes, hogy egy beteg ember véleménye mögé bujkálsz. lol
26.
26.
FrankBlack
#25: +1 Sajnos mostanában pont Crytek az, akinek sokszor értelmes, objektív véleménye van a sok divatfikázó között.
25.
25.
delphijos
#16: Nem szokásom crytek mellé állni egy vitában, de igaza van. Ez vihar a biliben. Ez nem egy dokumentumfilm, nem kell túltolni itt a nacionalizmust, meg a hitelességet és rögtön rasszizmus kártyát lobogtatni. A Németek gyakorlatilag minden háborús játék miatt csinálhatnák ugyanezt, de akár az oroszok, kínaiak, bárki... A Nordic országok a GOW, vagy a Valhalla miatt, az egyiptomiak az Origins miatt, vagy a Franciák a Unity miatt... sorolhatnám. Egy Nioh mennyire volt történelmileg hű ? Vagy a Sekiro ? Ez egy játék. Úgy is kell kezelni. Az összes ilyen játék a valódi történelem egy "fictionalized version"-je. Ezért kár hőbörögni.
24.
24.
Tr4nCe
#1: Ugyan engem nem különösen érdekel a történelmi hitelessége egy JÁTÉKNAK, főleg hogy eddig sem voltak valami hitelesek az adott történelmi korokhoz. Hogyan is lehetne..hisz mind fiktív eseményeket ábrázol, amit ki is írnak a JÁTÉK legelején, hogy NEM A VALÓSÁG...Most mégis ebből hír lett, hogy egy JÁTÉK nem történelmi kutatást visz véghez. Ez az egyik része. A másik része az, erős a gyanúm azzal kapcsolatban, hogy a petíciót aláírtak minimum 90%-nak igazából fogalma sincs a saját történelméről. Annyi biztos nincs, hogy bizton állítson ki petíciókat a hitelességről. Esetleg akiknek lehetne erről, azok már mind minimum 70 év felettiek lehetnek és élek azzal a gyanúval, hogy nem ők írogatták a petíciót. Miért gondolom így?! Nos, elég lenne csak a mi kis hazánkban megkérdezni a mostani tiniket, húszas éveiben járó fiatal felnőtteket, ugyan mennyi információval rendelkeznek a magyar hadviselésről, annak hierarchiájáról, rendszereiről?! 10-ből 9-en hozzá sem tudnának szagolni a dologhoz. Tisztelet a kivételnek. Nem gondolom, hogy a Japán fiatalok ezt jobb arányban hoznák, sőt! Szép dolog a kultúra, csakhogy az nem egy állandó dolog, ahogy a JÁTÉK-nak sem kell fixen múltbélin ábrázolnia. Emiatt picsogni... nos...Ha a woke túltolja, márpedig túltolja, akkor ez is túl van tolva. Ismétlem, ez egy JÁTÉK, nem több! Mindenki a pénztárcájával fizeti meg, hogy bejötte e neki vagy sem.
23.
23.
csongor1996
Mondjuk a "Top supporter voices"-t végigpörgetve mindent látok csak ázsiai embert nem :D
22.
22.
Trottenbauer
#21: Nem jó,mert az meg az én elveimmel ellenkezne,azaz hallgassuk meg mindenki véleményét.Érdekes,pedig liberális sem vagyok. :)
21.
21.
zoli12i
#16: Tölts le egy blockert és bannold a gyereket és nem kell látni a kommentjeit. Én már hónapokkal ezelőtt megtettem és jobb így.
20.
20.
DragonBleacPiece
#19: azthittem Japánban mindenki katanával az oldalán mászkál és az iskoláslányoknak szuperereje van
19.
19.
csoki0619
Recently, the lack of historical accuracy and cultural respect has been a serious issue regarding the upcoming game "Assassin's Creed Shadows" by game developer Ubisoft. The game is based on Japanese samurai and ignores the fact that samurai were a higher class of warrior class and should have been "gokenin" or servants of nobles. In fact, the first European to receive the title of samurai, William Adams (Miura Anjin), served Tokugawa Ieyasu as a 250 koku hatamoto. In this history, Ubisoft continues to misunderstand the nature and role of samurai. This is a serious insult to Japanese culture and history, and may also be linked to Asian racism. We call on Ubisoft to immediately cancel the release of "Assassin's Creed Shadows" and show sincere research and respect for Japanese history and culture. We need your signature. Sign this petition to let Ubisoft know the importance of cultural respect and historical accuracy.
18.
18.
Kratoska
#16: Kár belé a szó, hadd vergődjön tovább a gyerek a saját burkában.
17.
17.
crytek
#16: Hülyeségeket nem olvasgatok, szóval bocsánat
16.
16.
Trottenbauer
#14: Kérlek szépen olvasd már el teljesen,mi a problémájuk a petíciót indító és aláíró embereknek.Köszönöm előre is.
14.
14.
crytek
#13: Létezett a csávó? Létezett
Magára vehetett szamuráj ruhát melyben apríthatta a népeket akik úgy bántak vele mint egy db szarral? Igen...
Nos milyen elv meg értékrend az ahol a valóságot letagadod?
13.
13.
Trottenbauer
#11: Én elfogadom,hogy neked az egyik legfontosabb dolog az olcsó,vagy ha lehet,ingyen Gp,PS+,Steam,ES,AA meg a többi,de te meg fogadd el,hogy léteznek felnőttek,és fiatalabb játékosok,akiknek vannak elveik,és értékrendszerük,amit előrébb tesznek,mint a játék.
12.
12.
Merőkanál
11.
11.
crytek
#10: A sok sírógépnek nincs fogalma miért sír..,de kell mert az mindig menő :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...