Shigeru Miyamoto gondolatai az AI-ról

Link másolása
A Mario atyja és a Nintendo is másként tekint az AI adta lehetőségekre, mint a legtöbb nagy stúdió, egyelőre nem szeretnének felülni a mesterséges intelligencia generálta hype-vonatra.

Egy korábbi interjúban a Nintendo vezetője érvelt úgy az AI-ról, hogy bár nagy potenciál rejlik benne, de sok szempontból veszélyes is lehet, nem utolsó sorban tulajdonjogi kérdésekben. Mint említette, a sok év alatt, kialakítottak egy megfelelő légkört, stratégiát, hogyan tudnak a közösségüknek megfelelő játékokat készíteni. Ebbe a felfogásban nem igazán illik az AI.

A Gamespot foglalta össze a Nintendo álláspontját annak apropóján, hogy a Mario vagy a Zelda-játékok alkotója, Shigeru Miyamoto is hasonlóan vélekedik, ahogy főnöke. Véleménye szerint a Nintendo mindig más utakon járt, mint a többi nagy cég, és nem csak kivagyiságból, hanem mert tényleg hittek abban, hogy az általuk gondolt irány jobb lesz.

Legjobb példa erre a grafikai megvalósítás, amiben ugyan elmaradnak a konkurencia minőségétől, de a felszabaduló fejlesztési időt a játékaik tartalmi részének csiszolásával tudják tölteni. Nincs ez másképp a mesterséges intelligenciával sem, valószínűleg csak marginálisan fogják ezt a technológiát felhasználni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...