Hírarchívum - 2017. október

Brit toplista: fej-fej mellett Bayek és Mario

Október 27. ünnepnap volt a játékosok körében, elvégre három olyan megjelenést is tartogatott, ami sokszor egy hónap alatt sem jön össze. Nem véletlenül vártuk türelmetlenül a legfrissebb brit játékeladási toplistát.

Már félig beérte a Wii U-t a Nintendo Switch

A Nintendo is közreadta legújabb pénzügyi jelentését, amely a szeptember 30-án véget ért negyedévről szólt. A Switch megállíthatatlanul menetel előre, már 7,63 milliót szállítottak le a boltokba világszerte. Ütős karácsony elé néz a cég.

Márciusban érkezik a Ghost of a Tale

Emlékszel még a Ghost of a Tale-re? A játékban egy aranyos egeret irányítunk egy olyan középkori világban, amit csak állatok laknak. A cím 2013 óta készül, de a fejlesztés már a célegyeneseben van. Négy hónap múlva megkapjuk.

A Skyrimben támadt fel a Gothic

Sajnos a Piranha Bytes egy jó darabig még biztosan nem csinál új Gothic-játékot (nehéz is lenne, hiszen a jogok nem nála vannak), ezért egy lelkes moddercsapat a Skyrimbe ültette át Myrtana csodálatos világát. Harminckét küldetés vár ránk.

A vártnál jobban fogyott a Hellblade

Úgy látszik, bejött a Ninja Theory húzása, miszerint saját maga adja ki a Hellblade: Senua's Sacrifice-ot. A mentális betegségben szenvedő hősnő kalandja visszahozta a fejlesztés költségét, és innen már profitot termel.

Wolfenstein II - hamarosan megnyílik a Vault

A Wolfenstein II: The New Colossus újdonsült tulajdonosai bizonyára észrevették, hogy a főmenüben egy Vault opció is lapul visszaszámlálással megspékelve. A Game Informer rákérdezett a Bethesdánál, hogy miről van szó pontosan.

Még visszatérhet a Fable-sorozat

Noha tavaly márciusban zárt be a Lionhead, a készülő Fable Legendset pedig törölték, még mindig van remény a népszerű széria feltámasztására, legalábbis az Xbox belső fejlesztéseiért felelős Shannon Loftis szerint.

Halloweeni játékmódot kapott a GTA Online is

Közeleg halloween ünnepe, mely a játékipart is egyre inkább megbolygatja. Nagyon sok fejlesztőgárda dönt úgy mostanában, hogy beépít valamilyen eseményt játékába az alkalomra tekintettel. Így tettek most a Rockstarnál is.

80 perc alatt rohantak végig a Wolfenstein II-n

Éppen hogy csak kijött a Wolfenstein II: The New Colossus, máris jelennek meg róla a jobbnál jobb speedrunner videók. A jelenlegi világrekorder hetvenhét perc alatt rohant végig a játékon.

Star Citizen - extra hajó az új Intel SSD használóinak

Megtartotta CitizenCon nevű saját rendezvényét a Star Citizen csapata Frankfurtban, ahol sok bejelentés mellett több új videó is napvilágot látott. Azt is elárulták, hogy az Intel Optane SSD-k használói külön hajót kapnak majd.