Hírarchívum - 2024. január

Elmaradhat a forradalmi megújulás az új Nintendo-konzol érkezésével

A szakértő piacelemzők szerint könnyen meglehet, hogy az idei év végére várt új Nintendo-konzol inkább egy félgenerációs előrelépést hoz majd ahelyett, hogy teljesen leváltaná a továbbra is őrülten sikeres Nintendo Switchet.

Megjelent a The Elders Scrolls II: Daggerfal Unity

A modern motorral készült modot nagyjából tíz éven át fejlesztették, és bár már eddig is elérhető volt valamilyen formában, hivatalosan csak most érte el a projekt az 1.0-ás stádiumot.

18 percig pörög a Dragon's Dogma 2

Ezúttal a négy játszható kasztot láthatjuk játék közben, így aki még bizonytalan a márciusi megjelenéssel kapcsolatban, annak ez egy jó alkalom lesz eldönteni, hogy mennyire mozgatta meg a Capcom játékának folytatása.

Legyőzték a Tetrist

Történelmi pillanatról van szó, hisz a játék legnehezebb "befejezését" pályafutása alatt eddig csak gépi segítséggel tudták elérni, most azonban egy kompetitív Tetris-játékosnak sikerült.

Most ingyenesen vihető az A Plague Tale: Innocence

Még mindig tart az Epic Games Store nagy ajándéközöne, a mai ingyenesen megszerezhető címről pedig semmiképp nem érdemes lemaradni. Ha még nem tettétek, mindenképp pótoljátok Hugo és Amicia kalandját!

A CD Projekt RED továbbra is független szeretne maradni

Egyre gyakrabban találkozunk felvásárlásról szóló hírekkel a játékiparban, a The Witcher és a Cyberpunk 2077 mögött álló stúdió azonban nem eladó.

Hazudott a tévék képfrissítéséről a gyártó, most 3 millió dollárt fizet

Megállapította a bíróság, hogy félrevezette a vásárlókat a Vizio, a büntetés azonban inkább precedens értékű, mintsem valós kártalanítása a pórul járt vásárlóknak.

A Dave the Diver túl a 3 millió eladott példányon

A PC-n és Nintendo Switch-en játszható indie játék sikerét jól szemlélteti, hogy mindössze fél év alatt érte el a mérföldkövet, mindezt ráadásul a kiadó első játékaként tette.

Az Assassin’s Creed Valhalla a Game Pass januári kínálatában

Kiderült, hogy mely játékokkal játszhatnak idén januártól az Xbox Game Pass tulajdonosok. A legnagyobb cím egyértelműen az Assassin’s Creed utolsó előtti címe, de nem ez az egyetlen ismert kiadvány.

Nagyjából 25 órás kaland lesz a Prince of Persia: The Lost Crown

A Game Informer betekintés nyert az új Prince of Persiába, így mi is megcsodálhatjuk Uvishka tábornokkal vívott első bossharcot. Emellett számos új részletre derült fény, többek közt a játék hosszára is.