Ilyen lesz belülről a Valve Steam Machine-je

  • Írta: zoenn
  • 2013. október 5.
  • Hardver
Link másolása
A Valve közzétette a saját Steam Machine-jének hardveres specifikációját. A gépre még idén háromszáz tesztelő teheti rá a mancsát. Nem lepődtünk meg azon, hogy bivalyerős vas rejtőzik a burkolat alatt.

Természetesen a a Steam Machine hardverfelépítése idővel változni fog, és az alkatrészeket a játékosok szabadon cserélhetik, lévén gyakorlatilag egy PC-ről van szó. A jövőben a Valve segít majd a felhasználóknak abban, hogy megértsék a különböző gépek közti különbségeket, a hardverek erősségeit, gyengeségeit.

A csapat prototípusának specifikációja korántsem végleges, s a Valve-nak esze ágában sem lesz mind a tízmillió Steam-userre rátukmálni. A cég várja az ötleteket továbbra is, mind technikai szempontból, mind a design szempontjából, elvégre korántsem mindegy, hogy néz ki a Steam Machine-jének doboza.

Azok a játékosok, akik beruháznak az alábbi Steam Machine-be, egy nagy teljesítményű high-end csomaggal gazdagíthatják nappalijukat.

A megjelenéskor többféle specifikáció közül választhatunk, ha olcsóbb, csendesebb vagy kiseb gépet szeretnénk.

A prototípus adatai:

  • GPU: NVIDIA Titan, GTX 780, GTX 760 vagy GTX 660.
  • CPU: Intel i7-4770 vagy i5-4570, esetleg i3
  • RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB DDR5 (GPU)
  • Háttértár: 1TB/8GB Hybrid SSHD
  • Tápegység: belső 450w 80Plus Gold
  • Méretek: 12 x 12,4 x 2,9 hüvelyk

A The Creative Assembly-nek bejött a Steam Controller

Ráadásul nem is akárhogy! Rob Bartholomew márkamenedzser a PCgamesN magazinnak elmondta, hogy a miután megkapták a Steam Controllert, nagyjából fél óra alatt átkonfigurálták a Total War: Rome 2-t az új kütyüre. Az alapbeállítások módosítása sem tarthat tovább egy óránál, ahol mindenki a saját igényei szerint szabhatja testre az RTS irányítását a kontrollerrel. A fejlesztők szerint bár bizonyos megkötések vannak, a ketyere 99 százalékban ugyanazt a rugalmasságot nyújtja, mint az egér és billentyűzet.
26.
26.
Rayzax
#25: valószínűleg olcsóbban szereznek be mindent, de ez tényleg viccesen alacsony ár, azzal is számolj hogy nekik is hasznot kell rajta húzniuk, és nem dobozonként 100 dollárt akarnak keresni ők sem
23.
23.
K.Bandi
Pedig azt hittem hogy olcsó lesz :/
De ez 200k első ránézésre :(
21.
21.
GhostDog24
#16 Mint te úgy más is nem veszi észre ezért felhívom a figyelmet: EZ EM az a steam machine ami a boltokba fog kikerülni... ez még mindig csak a prototípusok (annak a 300-nak) az alap adatai. Ezek még változhatnak SŐT biztos változni fognak hiszen írta is a steam is h a felhasználók mondják el majd a véleményüket MÉG a doboz alakjáról is és ha jobbat tudank mondani, akkor legyenek ój szívesek mondják is... ha már 1000USD-s videokártyát kapnak itt ingyen.
20.
20.
Henry82
Hogy ezekkel a gepekkel mi a celjuk, meg nem teljesen vilagos elottem, de ugy erzem hosszu tavon valami nagy dolog van keszuloben. Az az erzesem, a pc gaminget haboruba kuldik a konzolok ellen, ami a Steam miatt logikus lepes lenne. Nem azt mondom, hogy ezeket a gozgepeket szanjak az xbox es a ps kozvetlen ellenfelenek, hanem azon dolgoznak, hogy a pc elsoszamu jatekplatform legyen, vagy legalabb konzol szintu. Igy hogy az uj konzolok pc alapokra epulnek, ez egy kivalo kitoresi lehetoseg a mostani lesajnalt helyzetbol.(mi legyunk halasak, hogy az xy jateknak keszul a pc-s portja es hogy fizethetunk erte).
19.
19.
Quent1n
Nem követem e csodás, innovatív termék életútját de kérlek titeket világosítsatok fel, hogy ez most igazából kinek/kiknek készül? Mert logikusan azt mondanám, hogy fejlesztem a PC-m és nem veszek egy ilyen dobozt, hogy TV-n toljam a gameket.

von_Wolf.: Ez nekem is szemet szúrt. Az a táp ehhez hurka ha 80p ha nem.
18.
18.
randall13
#17: Senki sem mondta, hogy meg kell venned.. :D Ez csak egy referencia gép lesz, amire nyilván jobban optimalizálnak pár játékot - vagy nem.
17.
17.
kristof97
#14: Értem, de akkor pont ez az, hogy ha a rendes PCmre felrakhatom az oprendszert, akkor minek kell megvennem ezt, a steamnek meg tuti nem kell népszerűsítés. Az opredszeres hírekből nekem csak annyi maradt meg, hogy a linuxra épül, és jobb teljesítményt tud kiszedni a gépekből, mint a windows/a DX.
15.
15.
kristof97
#13: A Steamen keresztül kapnak pénzt, mivel levágják a játékok árának valamennyi %át megvételkor, de csak erre szerintem nincs értelme építeni egy platformot. Ha pedig ugyan úgy meg lehet venni a játékokat dobozosan is akkor pedig meg lehet kerülni a steam ezen részét, mivel nem a valve-n át veszed meg. Konzolokon pedig a dobozos játékok megvétele után is kap pénzt a Sony/MS/N, és mivel tuti lesz EA és Ubisoftos játék is a masinán, ezért hülyeség lenne, ha csak steamen lehetne rajta vásárolni.
14.
14.
randall13
#11: Csak a Valve normál áron alul tudja beszerezni a hardvereket a partnerei által, ezért ő is kevesebbért tudja értékesíteni - ugyanakkora profit mellett. De a Valve-nek gyanítom nem is az a célja, hogy irreális áron adja el a referenciamodelljeit, hanem hogy népszerűsítse a Steam-et. Éppen ezért egyáltalán nem kötik meg a felhasználók kezét, nincs senki sem rákényszerítve a Steam Machine-ra, a mostani PC-dre is telepítheted a SteamOS-t. Szóval nincs tétje a dolognak, mint a Sony és Microsoft konzoljainak esetében. Ingyen letöltöd az op.rendszert, aztán ha nem tetszik törlöd. Maximum elszállt pár óra az életedből.

#12: A Windows egyáltalán nem selejt, jobb ha ezzel meg is békélsz, mert a SteamOS nem lesz alternatíva, inkább csak kiegészítő, egy másodlagos rendszer kimondottan játékra. Az sem kizárt, hogy kizárólag a big picture módot fogod látni.
13.
13.
spidey
#11: De, a Valve-en keresztül fognak megjelenni a játékok. A Steam mond valamit? Ha mindenáron lemezes játékot akarsz, vagy más szolgáltatótól letölteni játékot, valószínűleg megteheted, de a Steam áruházon keresztül lesz a legegyszerűbb.
12.
12.
jszili32
Az OS minkenképpen kell, már elegem van a selejt windowsból!!!!
11.
11.
kristof97
#7: Ha ugyanannyiért árulnák ezeket a gépeket, amennyiért te meg tudod őket venni más boltban, akkor olyan gazdasági csőd lenne az egész Steam Machine, mint ide Lacháza. Mivel nem lesznek rajta fizetős szolgáltatások, nem a Valve-en keresztül fognak megjelenni a játékok a platformra (mivel ez egy PC, nem konzol) ezért nem tudnak más helyen profitot szerezni csak a játékgépek eladásán. A konzoloknál ez fordítva van, ott veszteségesen árulják a gépeket, és a játékokon, szolgáltatásokon hozzák vissza a pénzt, de ez itt ugye nem megoldható. A SteamOS-t pedig gondolom nem ingyen rakták össze. És ha nem jön be valami teljesen új dolog a képletbe, teljesen igaza van kharami-nak.
9.
9.
mestermagyar
Miért van az a sejtésem, hogy amd-n windows 7 szinten lesz a játékok teljesítménye továbbra is? ...
8.
8.
randall13
#6: Még nincs is semmi infó az áráról...
7.
7.
GhostDog24
#6 Több probléma is van azzal amit mondasz...de kezdjük csak a leg egyszerübbell: valószínüleg drága lessz de kimondta neked h "drágább" lessz? várd meg azért míg mondanak egy árat és majd azután szidd őket.
6.
6.
kharami
Na a Valve nak es a dagattnak van bőr a képén! Ujra eladni egy Intel nv pct gondolom nem annyiért mint amennyiért boltban megvennem ezeket a kutyuket! Eddig is utaltam őket ezek után meg jobban fogom! Ha ebbe valaki megmondja nekem mi a jo talan a sztim os en kivul , es ténylegesen kifejti az vendegem egy üveg jo piara! Ez egy dobozos pc ami amugy is draga lenne összerakni igy megdragabb lesz!! Sznobok eszköze....!pfffff
5.
5.
szimpatikus! egy ilyen cuccon nem lesz probléma semmilyen új gémmel HD-ben... egy-másfél évig :)
4.
4.
JcGross
És mégis hány milliót akarnak érte elkérni???
3.
3.
Czigi
Hát mivel az NVDIA segített nékik gondolom csak az ő kártyáik jöhettek volna a képbe (én szeretem az NVIDIA-t szóval nekem nem gond). Bár engem nem nagyon érdekel a Steam Machine szóval... De viszont a SteamOS annál jobban. Viszont meg kell hagyni erős gép lesz.
1.
1.
Galdech
Furcsa, hogy nem AMD kártya/proci, az a nagy szponzora Valvenak. Nem is tudtam, hogy van SSHD, utána kell néznem :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...