Videojáték készül az Apokalipszis mostból

  • Írta: zoenn
  • 2017. január 26.
  • Bejelentés
Link másolása
Francis Ford Coppola rendező áldását adta a projektre, így végre elkészülhet a klasszikus 1979-es film játékadaptációja. A veterán fejlesztőkből álló csapat közel 1 millió dollárt kalapozna össze rá a Kickstarteren.

Az American Zoetrope csapata úgy gondolta, hogy Francis Ford Coppola 1979-es ikonikus háborús filmje, az Apokalipszis most végre megérett egy játékadaptációra. A csapat három évig dolgozna a projekten, ami a film negyvenedik évfordulójára készülne el 2019-ben. Azaz nem mostanában.

A játékban Benjamin Williard kapitányt irányítanánk, akit anno Martin Sheen személyesített meg a mozivásznakon. Az anyag hűen követné a film cselekményét, mégis Willard lenne a fókuszban, aki elmondhatja, hogy ő hogyan látta a vietnami háború borzalmait és a nagy találkozást a mesterrel.

A fejlesztők számos veteránt vonultatnak fel. Köztük van Rob Auten vezető író, aki korábban a Gears of War-, a Battlefield- és a Far Cry-frencsájzokon dolgozott, míg Lawrence Liberty a Fallout: New Vegason, a The Witcheren és a DC Universe Online-on szorgoskodott korábban. Továbbá az inXile-tól és az Obisdian Entertainmenttől is érkezett két kiválóság, Montgomery Markland és Josh Sawyer - utóbbi a Pillars of Eternity rendezője.

Az Apocalypse Now-játékban a filmes narratíva és a szerepjátékos elemek keverednek majd. Célunk az, hogy felkutassuk és megöljük Walter E. Kurtz renegát ezredest a vietnami dzsungelben. Az egész kap egy kicsi túlélőhorror-ívet, mivel nem sok erőforrással rendelkezünk, és kimondhatatlan borzalmakkal szembesülünk.

A játék során a filmtől eltérő döntéseket is hozhatunk, így lehetséges, hogy a történet más végkimenetelt kap, mint a moziban. Az anyag Saigonban nyit, Williard lepukkant szállodájában, a múltbeli jelenteknél kicsit torzítva lesznek a vizuális hatások.



Bár az Apocalypse Now tömve lesz RPG-elemekkel, nem a párbeszédeken lesz a hangsúly, hanem az akción és a lopakodáson. Cselekedeteink hatással lesznek a körülöttünk lévő baráti NPC-kre is. Gyorsan fel kell találnunk magunkat, elvégre egy magányos harcos nem állhat le lövöldözni a dzsungelben. Figyelnünk kell az élelemre, a vízre, szereznünk kell elsősegélycsomagokat, malária elleni gyógyszert, lőszert, fegyvert, de még benzint is.

A fejlesztők 900 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni a játékra a Kickstarteren. A korai hozzáférésű verzió már 2018-ban megérkezhet. 

8.
8.
B-Bird
Accolade gondozásában, 1990 -ből, Gunboat.
Na az jó volt, bár abban csak járőrhajókázni mentünk a folyókon.
7.
7.
ilovenancythompson
#6: már mitől lenne felesleges?
6.
6.
Mortis
teljesen feleslegesnek érzem, de a felsorolt fejlesztők nagy bizalmat jelentenek.
5.
5.
ilovenancythompson
igy akarok megöregdeni hogy a 80-as kilencvenes évek legjobb filmjeit game-ként lássam viszont, kurva jo dolog ez a kickstarterezés.
4.
4.
Chrysh
Én úgy tudom, hogy már elkészült, úgy hívják, hogy Spec Ops: The Line

Ennek ellenére várom szeretettel, de 1 misi az kib*szott sok.
3.
3.
DON GONDOCS
A film adaptációkat mindig szívesen várom.
1.
1.
anomynus
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...