HWSW: Egyre zavarosabb a víz a Meta virtuális valóságában

  • Írta: fojesz
  • 2022. július 30.
  • Hardver
Link másolása
Rengeteg dollárt égetett el a Meta a második negyedévben is a virtuális valósággal foglalkozó Reality Labsre. Mindeközben bejelentette, hogy nem kis összeggel, 100 dollárral megemelné a Quest 2 headset árát.

Egyre költségesebb vállalkozás a Meta számára a virtuális valósággal és a metaverzummal kapcsolatos grandiózus tervei megvalósítása, a Reality Labs divízió 2,8 milliárd dollár mínuszban zárta a második negyedévet. A virtuális valósággal foglalkozó részleg tehát továbbra is óriási veszteségeket termel, jóllehet Zuckerberg korábbi nyilatkozataival utalt rá, hogy ezzel a kezdetektől fogva számoltak a cégnél, és hogy a terület a fejlesztésébe tolt milliárdoknak köszönhetően jó darabig veszteséges marad még. A részleg tavaly több mint tízmilliárd dolláros, az idei első negyedévben pedig hárommilliárd dolláros veszteséget termelt az anyacégnek, és ezt a trendet folytatja a mostani mínusz.

A meglehetősen gyenge pénzügyi eredmények miatt a Meta első embere, Mark Zuckerberg az első negyedéves beszámoló közzététele során még áprilisban kijelentette, a cég a lassuló ügyfélszám-növekedés és más, kedvezőtlen hatások miatt idén visszafogja kiadásait, melyet a korábbi 90-95 milliárd dolláros helyett a 87-92 milliárdos sávban próbálnak tartani. A Facebook korábbi hardveres üzletágából kinőtt Reality Labsot érintő költségcsökkentés látszólag komoly érvágás a cég számára, mely tavaly ősz óta emelte ki a metaverzum-projektet, ebben látva jövőbeni a növekedés egyik legnagyobb lehetőségét.

Valószínűleg ettől nem függetlenül a Meta példátlan módon, 100 dollárral emeli meg a Quest 2 árát - további részletek a HWSW-n!

1.
1.
markoci555
valahova el kell költeni azt a rengeteg pénzt, ha már nem akar ő is kiruccanni az űrbe :D
egyébként sokallom a valve 1000 dolláros cuccát, erre itt röpködnek a több ezer dolláros árak romló forint mellett... vr-ból én szépen kimaradok még mindig
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...