Még pár évig ne várjuk a Steam Deck 2-t!

  • Írta: pandaril
  • 2023. november 14.
  • Hardver
Link másolása
A Valve a múlt héten bejelentett, és a csütörtöktől rendelhető Steam Deck OLED kapcsán nyilatkozott, a hivatalos Steam Deck 2, bár elkerülhetetlen, még várat magára.

Maga az állítás nem új, hisz már szeptemberben is olyan nyilatkozatokat tettek a Valve fejesei, miszerint nem érkezik új Steam Deck. A múlt héten váratlanul bejelentett OLED modell, bár látszólag megcáfolja ezt a kijelentést, valójában ugyanaz az eszköz, mint a tavaly megjelent kézi PC-konzol, igaz, a kijelzőn felül számos olyan frissítést is kapott, amelyek, minimálisan ugyan, de javítanak a teljesítményen.

Két hónappal az előző kijelentést és közel egy héttel az új modell bejelentését követően már árnyaltabb a Valve kommunikációja is a jövőt illetően. Steam Deck 2-t továbbra se várjunk legalább még két évig, de a három sem kizárt. Pontos, friss eladási számokat ugyan nem közöltek, és a Steam-felhasználóknak egyelőre csak igen kis százaléka használ Decket, az eddigiek alapján bátran állítják, hogy kelendő a termékük. Egyre több fejlesztő keresi meg a Valve-ot, hogy a játékuk optimalizált legyen a fix hardveren, és ezt a stabil és kiszámítható platformot szeretnék minél tovább megőrizni.

A új Steam Deck érkezésére ezen felül a technológiai korlátok miatt sem kell számítani. A fejlesztők mindenképpen azt szeretnék, hogy ha egymás mellé tesszük majd a mostani modellt és az utódját, akkor egyértelmű generációs különbséget lássunk. A kézikonzolos formaterv, a teljesítmény, az üzemidő és az ár is fontos tényezők, ezeket figyelembe véve, még ha a technológia adott is, az ugrás nem lenne olyan jelentős, vagy pedig csak komoly áldozatok árán valósíthatnák meg. Úgy fest, hogy a Switch-hez hasonlóan a Steam Deck is még velünk marad egy darabig.

2.
2.
chris8800
Baromi jó lett ez az új Oled, és az ára is rendben van.
1.
1.
Blasious
Ne legyen még 2, pár hónapja vettem “egyet” :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...