Béta fázisban elérhető a Steam Families

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 19.
  • Hír
Link másolása
A játékok megosztásának lehetősége egy ideje már elérhető, azonban a Valve most frissített a rendszeren, egybegyúrt két korábbi funkciót. Az újítás egyelőre béta fázisban tesztelhető.

Egyes játékok megosztása a Steam-fiókon keresztül már eddig is működött, most azonban a Valve új funkciókkal frissítette a rendszert. A Steam Families névre keresztelt szolgáltatás keretein belül mindenki felvehet 5 családtagot, akik aztán automatikusan hozzáférnek minden játékhoz, amely részt vesz a programban.

Az, hogy melyik játék érhető el megosztott módban és melyik nem, azt a fejlesztők döntik el. Az továbbra is él, hogy egyszerre csak egy ember játszhat az adott játékkal, illetve az achievementeket is külön számolja. A csalással viszont vigyázni kell, bármelyik felhasználót is kapja el a VAC, a játék tulajdonosát is bannolják.

További újítás, hogy családon belül vagy gyerek, vagy felnőtt címkét kaphatnak a felhasználók, a felnőttek pedig nyomon követhetik a gyerekek játékkal töltött idejét, illetve beállíthatnak korlátokat is. A gyerekek pedig kérhetik a korlátok feloldását, vagy éppen bizonyos játékok megvételét – nem csak szóban, mint a középkorban, hanem a Steam új rendszerén keresztül is.

Emellett a szülők beállíthatják azt is, ha valamelyik játéktól szeretnék eltiltani a gyereket, illetve elfelejtett jelszó esetén a felhasználójukkal vissza tudják állítani a gyerek accountját, illetve az áruház hozzáférést is korlátozhatják.

Az új rendszer a Steam Family View és a Family Sharing funkciókat gyúrja egybe ezzel sokkal átláthatóbb és egyszerűbb rendszert hozva létre. A funkció egyelőre a Steam béta verziójában érhető el bárki számára, csupán a beállításokban be kell kapcsolni a béta tesztelésben való részvételt.

2.
2.
hedzsooo
"Az, hogy melyik játék érhető el megosztott módban és melyik nem, azt a fejlesztők döntik el." Ez nem egeszen igy van, mivel raneztem es NEM osztja meg automatikusan az osszes jatekomat, sot! Az ujakat sem adja hozza atuomatikusan, hanem a beallitasokon keresztul, vagy a konyvtaramban a jatekra klikkelve tudom hozzaadni a family-sharing opciohoz.
Persze amit a jatek fejlesztoje/kiadoja nem enged megosztani, nyalvan ott nincsen semmilyen valasztasi lehetoseg fam.-sharing teren

Ja, azt jo otlet volt szerintem is emliteni h a bannal vigyazzni kell. En csak offline jatekot/Single-player jatekot fogok megosztani, nehogy ebbol aztan valoban galiba legyen a fiokomnal... :)
1.
1.
hedzsooo
Ralestem, mivel ugy is mindig a betaban vok, nem rossz!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...