ASUS ház és alaplap ajánló: Itt a kábeldzsungel vége!

Link másolása
A saját építésű PC-knél rengeteg szempontra kell odafigyelni az optimális ház kiválasztása során: fontos a jó szellőzés, a rugalmas beépítési lehetőségek, figyelni kell az alkatrészek kompatibilitásra és az sem árt, ha mindez még jól is néz ki. Most mutatunk egy kombót, ahol minden klappol!

A házilag szerelt PC-knek megvan a maguk megmagyarázhatatlan bűvereje, melynek hála az előre összeszerelt gépek, laptopok és konzolok világában is a hardveres piac egyik legjelentősebb tényezőjeként maradt meg mind a mai napig. Pedig a millió alkatrész közt még akkor sem feltétlen egyszerű hibátlanul navigálni, ha konkrétan tudjuk, hogy mit keresünk, a kompatibilitással és a fizikai méretekkel könnyen meggyűlhet a bajunk. A következőkben az ASUS egyik legizgalmasabb ház és alaplap kombóját mutatjuk be, melyek amellett, hogy hardveresen tökéletesen passzolnak egymáshoz, még gyönyörűen letisztult látványt is nyújtanak.

ASUS A21 micro-ATX ház

Az ASUS kínálatában már eddig is rengeteg különböző ház volt elérhető, ám az újonnan érkező ASUS A21-re még így is érdemes alaposabban odafigyelni! A ház ugyanis a budget megoldások sorát bővíti, miközben olyan adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik, melyeknek hála igazi csúcsragadozók számára is kellemes otthont nyújthat. De még mielőtt mélyebben belemennénk a részletekbe, lássuk, hogy pontosan mivel is van dolgunk!

Az A21 egy micro-ATX szabványú ház, vagyis a nála kisebb SFF és Mini-ITX limitációi már nem érintik, miközben a Mid- és Full-Towerekhez képest jóval kisebb helyet foglal el a szobánkból. Aki ezek alapján rögtön arra asszociálna, hogy a méret miatt kompromisszumokat kell majd kötnie: a ház legfeljebb 380 mm hosszú videókártyák befogadására képes, vagyis bizony a legerősebb Nvidia RTX 4090-esek és AMD Radeon RX 7900 XTX-ek is kényelmesen elférnek, mint ahogyan a 360 mm-es hűtőpanelek szánt hely és az akár 165 mm magasságú processzorhűtők sem fogják majd visszafogni a terveinket.

A brutális gépszörnyekhez pedig a megfelelő szellőzés és légáramlás is garantált, ugyanis az előlap 40%-os légáteresztőképességgel rendelkezik, akár három darab 120 mm-es ventilátor is elfér mögötte, képes a por szűrésére és adott esetben még a belső RGB fények láthatóságát is megőrzi.

És végül mitől is lesz mindez szép? Nos, a fekete és fehér színben elérhető ház önmagában is letisztult hatást kelt, illetve gyárilag rendelkezik egy 33 mm széles rekesszel, ahol az alaplap mögötti vezetékeket is könnyedén elrejthetjük. Az igazán nagy durranás viszont az, hogy kompatibilis cikkünk másik főszereplőjével, az ASUS BTF technológiájú alaplapjával.

ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 alaplap

Az ASUS alaplap-kínálatából a BTF jelzés az, ami miatt igazán kiemelkedik ez az eszköz. A BTF, vagyis Back to the Future (Vissza a jövőbe) elrendezés gyakorlatilag egy új korszakot jelent a saját építésű PC-k világában. A BTF lényege, hogy az alaplap rejtett csatlakozókat kapott, konnektorai és tüskesorai a hátoldalra kerültek, így a kábeleket teljes egészében hibátlanul el lehet rejteni, ami egy sokkal letisztultabb és exkluzívabb megjelenést kölcsönöz a gépünknek. Persze az ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 alaplap előnyei nem merülnek ki pusztán a külsőségekben.

A fedélzeten dolgozó Intel B760-as chipset, a 12. és a 13. generációs Intel Core processzorok támogatása, a katonai minőségű alkatrészek, a továbbfejlesztett energiagazdálkodási megoldások és a sziklaszilárd teljesítmény gyakorlatilag a legdurvább terhelés alatt is garantálják a gondtalan játékidőt – akár a maratoni hosszúságú meccsek során is. A szokásos 4 darab DDR4 memóriafoglalat, 8 db USB 2.0-ás, 5 db USB 3.0-ás és 3 db USB 3.1-es port mellett további érdekesség a beépített Intel WiFi 6 modul, mely a 802.11ax szabvánnyal akár 2.4 Gbps-os sebességet is képes elérni. A Realtek 7.1-es térhangzásnak és az AI alapú beépített zajszűrésnek hála pedig a füleinknek is tartogat izgalmas meglepetéseket az alaplap.

Az ASUS legújabb mikro-ATX házával egy olyan budget megoldással találkozhatunk, ami valószínűleg gyorsan a gépépítők kedvence lesz, a BTF alaplap kompatibilitásával gyakorlatilag új korszakot nyit meg a házi építésű PC-k számára, igazi műalkotásoknak adhat majd keretet. A ház hibátlan szellőzési képességei és az alaplap minden körülmények közt stabil teljesítménye garancia arra, hogy nem csak vizuálisan, de nyers erő tekintetében sem kell kompromisszumukat kötnünk ennek a duónak a társaságában.

A cikk az ASUS Magyarország támogatásával készült.

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...