Tales of Kenzera: Zau - a rendező szerint folyamatos zaklatásnak vannak kitéve a megjelenés óta

  • Írta: osan
  • 2024. június 1.
  • Érdekesség
Link másolása
Abubakar Salim, a Surgent Studios alapítója és a Zau rendezője egy videóban mondta el, hogy a játék megjelenése óta folyamatos zaklatásnak van kitéve ő is és a stúdiója csak azért, mert a diverzitást és az egyenlőséget hirdeti játékuk.

Abubakar Salim - akit nemcsak a Tales of Kenzera: Zau miatt ismerhetünk, de színészként közreműködött az Assassin’s Creed Origins készítésében, láthattuk a Raised by Wolves-sorozatban, illetve a Sárkányok háza második évadjában is fel fog tűnni – nemrég egy videót tett közzé X-fiókján, melyben elmondja, hogy a játék megjelenése óta folyamatosan zaklatják őt is és csapatát különböző közösségi média platformokon, csak azért, mert játékuk a diverzitást és az egyenlőséget hirdeti.

Salim a videóban elmondja, hogy rengeteg pozitív kritika és támogatás is érte az alkotást – melyről mi is úgy fogalmaztunk tesztünkben, hogy „A komolyabb húrokat megpendítő történet és annak tálalása egészen a végéig magas színvonalú, kellően univerzális, mégis személyesnek ható.” – és alapvetően is az volt a céljuk, hogy embereket szólítsanak meg a történetével, hogy segítsenek nekik, hogy pozitív hatást érjenek el.

Azonban hamar rátér arra a kulturális problémára, ami miatt zaklatják őket: „Vannak emberek, akik körbe néznek a modern média hatalmas vidékén, és ami nem nekik szól, vagy köréjük épül arról úgy vélekednek, hogy felesleges, sőt hiteltelen...” Szerinte ezért nem lehet változatos történeteket elmesélni, hiszen ilyenkor vagy azt a kritikát kapják, hogy rosszul csinálják, vagy azt, hogy csak valamiféle kvótát próbálnak meg kielégíteni.

Salim nemcsak a zaklatást hozza fel, de érvel is ellene, megoldást kínál, hiszen ahogy ő is elmondja, attól még, hogy a játékban szereplő karakterek nem hasonlítanak ránk, ugyanúgy nekünk is szól az adott alkotás. Ha egy másik etnikumból, másik nemből származnak a karakterek, ha egy más ideológiát, perspektívát képviselnek, mint mi, még nem vesztünk semmit. Ugyanúgy nekünk is szól és maximum csak hozzánk ad.

Ezt a filozófiáját Salim úgy (is) próbálja kommunikálni, hogy jelentősen olcsóbban adja játékukat, mint az manapság megszokott – 20 dollár környékén van jelenleg az összes platformon, de a zaklatások hatására Nintendo Switch-en hamarosan ez csökkeni fog 15 dollárra, a későbbiekben pedig számíthatunk arra, hogy az összes platformon lejjebb fog kúszni az ár. Salim ezzel szeretné elérni, hogy egy még nagyobb közösséget meg tudjon szólítani.

A Tales of Kenzera: ZAU 2024. április 23-án jelent meg PC-re, Nintendo Switch-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

4.
4.
crytek
#3: Day one plus premium cím volt így nincs értéke a játéknak számomra.
3.
3.
Nothing
Érdekes üzletpolitika: cseszegetnek, szóval adjuk olcsóbban?
Akkor hajrá, zaklassuk őket még egy kicsit, hátha akkor ingyen adják majd. (Bocs, Crytek, beelőztelek!) XD
2.
2.
csoki0619
#1: Nem tudom pontosan, h te ezt milyen kontextusban értelmezed, de az én értékrendem alapján a vas és a cserép tud létezni egymás nélkül és egymás mellett is. Ha kombinálod is a kettőt, attól az egyik nem semlegesíti a másikat. A vas ugyanúgy vas marad, a cserép pedig cserép.

H kicsit érthetőbben fogalmazzak, a másság kicsit olyan mint a vas meg a cserép esete. Az erő és a törékenység sokak szerint nem fér meg egymás mellett. Butaság. Erő kell ahhoz h valami el tudjon törni, viszont az erő nem sokat ér ha nincs mit eltörni. A másság vas és cserép. Kell az erő, h tudd, mennyire vagy törékeny. Kell a törékenység, h féken tartsa az erőt.

Mélységesen elítélem a zsigeri homofóbiát, mert erővel próbál akaratot érvényesíteni, viszont ezt a túlzott hópihe és érzékenyítő hadjáratot sem tartom szerencsésnek. Egy egészséges balansz lenne a megfelelő, legyen az a váza agyagcserépből, de legyen vastalpa.
1.
1.
Doomsayer
"És hogy a lába ujjai részint vas, részint cserép: az a birodalom részint erős, részint pedig törékeny lesz. Hogy pedig vasat elegyülve láttál agyagcseréppel: azok emberi mag által vegyülnek össze, de egymással nem egyesülnek, minthogy a vas nem egyesül a cseréppel." /DÁN2:42-43/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...