Hivatalosan is megjelent Metal Slug: Awakening

  • Írta: JesusHun
  • 2024. július 18.
  • Hír
Link másolása
Zárt bétáját követően bárki ingyenesen hozzáférhet a legendás run and gun játékok legújabb, online többszereplős módjára kihegyezett epizódjához. Az új epizód PC-re és mobilplatformokra is megjelent.

Megszámolni se lehet hány Metal Slug epizódot és verziót adott ki az SNK a 90-es évektől mostanáig. Na jó, a számozott fő széria 7 részből áll, de számtalan platformon jelentek meg különböző gyűjteményekkel és feldolgozásokkal együtt. Az oldalnézetes run and gun játékokban vég nélkül érkeznek az ellenséges erők, legyenek azok katonák, múmiák, jetik, vagy űrlények, akiket fegyverek egész arzenáljával kell semlegesíteni. A széria nevében lévő tankocskák sokat fejlődtek a franchise előrehaladtával, az újabb részekben már repülő, jetpack, tengeralattjáró, vagy robotöltözet is bevethetővé vált. A gyönyörű, részletgazdag grafika mindig is védjegye volt a Metal Slugoknak, az SNK-nál mindig is nagy gonddal alakították ki a pályákat. Az arcade játék mivoltja a nehézségében visszaköszön, a játéktermi verziók csak úgy zabálták az aprót fénykorukban.

Az Awakening modern köntösbe bújtatja a régi klasszikusokat, mindezt online környezetbe emelve. A nehézséget láthatóan lejjebb csavarták, a karaktereknek életcsíkja van, így nem fekszenek ki egy találattól, de a főellenségek HP-ja is drasztikusan megnőtt. A választható karakterek száma az eddigi epizódokban 4-6 körül mozgott, az Awakening ezt most egészen 20-ig bővítette, (A Treasure Dig módban lehet megnyitogatni őket.) sőt minden karakter egyedi képességekkel is rendelkezik. A megszokott fegyverarzenálhoz újabb lőfegyverek is csatlakoztak, így nem lesz hiány a választékból. A Joint Operation lehetővé teszi, hogy 2 másik harcossal abszolváljuk a küldetéseket. A PvP módban 3 karaktert fegyverezhetünk fel tetszés szerint, majd harc közben cserélgethetjük őket, amíg végül csak az egyik csapat marad talpon. A grafika sajnos nem a régi, jól megszokott pixel art látványt hozza, de néha azért jó a változatosság.

A játék már ingyenesen letölthető Android, iOS, és PC platformokra.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...