Több mint 500 millió aktív havi felhasználója van a Microsoft videojáték-divíziójának

  • Írta: osan
  • 2024. július 31.
  • Biznisz
Link másolása
Egy nemrég közzé tett pénzügyi jelentésből kiderült, hogy ugyan a Microsoft hardveres eladásai még mindig haldokolnak, de a szoftveres, videojáték-divízió köszöni remekül megvan, és jobban szárnyal, mint valaha.

Satya Nadella szerint – a Microsoft vezérigazgatója – a cég videójátékokkal foglalkozó szárnyának több mint 500 millió aktív havi felhasználója van platformokon átívelve, hozzátette azt is, hogy a „tartalomcső” sose volt erősebb a mostani állapotánál.

Tudvalevő, hogy a Microsoft hardveres divíziója évről évre egyre rosszabb számokat produkál, sőt 40%-os csökkenést láthatunk az eladásokban, azonban a szoftveres részleg kárpótolja a céget – derül ki a 2024-es fiskális év negyedik negyedévi riportjából. Az „Xbox Content and Services” részleg bevétele 61%-kal nőtt.

Nadella azt is elmondta, hogy a Fallout-sorozat a második legnézettebb tartalom Amazon Prime-on és hatalmas tömeget csődített az alkotás a Fallout-játékokhoz, megnövelte a játszott órák számát a Game Pass-en.

Amy Hood, a Microsoft pénzügyi igazgatója szerint továbbra is csökkeni fognak a hardveres eladások, de ezt a veszteséget szinte nullázza az Activision-Blizzard felvásárlás, ami folyamatosan termel a Microsoftnak.

8.
8.
Br1sk
#7: Igen egyetértek veled. Szinte biztos hogy nem engednék. Csak arra akartam rávilágítani hogy a pénz nem lenne akadály. Kicsit rákerestem és az acti-blizzard kb akkora értékű cég mint a sony. A microsoft pedig hatalmas kutya.
7.
7.
Obi Wan Kenobi
#4: Azért nem hiszem, hogy csak úgy felvásárolhatná a Microsoft a Sony-t, mert a piaci felvásárlások kicsit bonyolultabbak ennél, emellett meg néhány Anti-trust törvénynek is meg kell felelni. Emlékezz vissza az Nvidia felvásárlási próbálkozásaira, ezek a kormányszervezetek miatt nem tudták keresztülvinni. Monopólium lenne.
6.
6.
zoe9
Láttam amúgy twiccsen hogy megnőtt a Fallout stream-ek száma a sorozat után. Igazi kabaré előadásokat lehetett látni, ahogy a zoomer generáció szenved vele, mert még életükben nem láttak körökre osztott játékot :D

Amikor a 27 éves játéktól elvárták, hogy olyan dolgok legyenek benne, ami a mai játékokban már standardnak minősül. Meg a szövegértés, atya ég: csávó meglátta V15-ben kiírva, hogy "a chip nincs itt, máshol kell keresni" erre úgy gondolta, hogy megtalálta és ment vissza V13 Overseer-nek leadni quest-et. Én elismerem, hogy sok ember amúgy diszlexiásan tolja a játékokat, de amikor valaki azt hiszi, hogy ennyi volt az egész játék főküldetése...hú b*zmeg.
2.
2.
Trottenbauer
Közel 70 millárd dollárért vették meg az ABK-t.Hány év(20?40?Soha?)múlva fog csak ez ez üzlet megtérülni?
Viszonyításként,a gigasiker PS4 hét év alatt termelt 8 milliárd profitot.
1.
1.
crytek
Ezért vették meg az acti-blizzt jöjjön a della. Jön is ezerrel
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...