A Sony pert vesztett egy csalóprogram gyártója ellen

Link másolása
A Sony és a Datel cégek között azon folyt a pereskedés, hogy egy játékhoz kiadott cheat szoftver értékesíthető-e a jogtulajdonos kihagyásával. Jogerősen úgy tűink, hogy igen.

Több oldal is foglalkozott azzal a témával, hogy a Sony már nem először indított peres ügyet, azért, hogy ellehetetlenítse PlayStation-ös játékokhoz harmadik fél által fejlesztett kiegészítők eladását. A japán cégóriás és a Datel csalóprogram gyártó között 2012-ben történt az első jogi csata, úgy tűnik, hogy a háborút egyelőre elvesztette a Sony.

Az Európai Bíróság elutasította a keresetet, amiben a fő vád arra vonatkozott, hogy a Datel programja, az Action Replay a játék forráskódját módosítja, így megsérti a szerzői jogot. Azonban a bíróság érvelése alapján, a Datel szoftvere nem módosítja a forráskódot és a program szerkezetét és voltaképpen kis mértékben változtatja csak meg a változók értékét, amik a konzol RAM-jába kerülnek, így nem merül fel visszaélés a alkalmazás használatával.

General Maciej Szpunar, egy támogató érvelésben a krimi könyvekhez hasonlítja a helyzetet, mivel olvasás közben sem lehet megtiltani az olvasónak, hogy előrelapozzon és megtudja a gyilkos kilétét, ezáltal csökkentve a mű élvezeti értékét. Hasonlóan az Action Replay mechanikája se ütközhet problémákba, szerzői jogi szempontból.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...