A jövő informatikusait keresi a Telekom (x)

  • Írta: Gamekapocs
  • 2017. április 4.
  • Érdekesség
Link másolása
Már lehet jelentkezni a Telekom és a T-Systems versenyére, aminek a keretein belül a jövő informatikusait keresik. A kihívás során húsz középiskolás csapat veselkedhet egymásnak, akiknek programozói feladatokat kell megoldaniuk.

Hiába fizet nagyon jól, az informatikusé hiányszakma: jelen állás szerint több mint húszezer informatikus hiányzik a hazai munkaerőpiacról, és a belátható jövőben nem is változik majd a helyzet. Az élet minden területén egyre nagyobb szerephez jutnak a gépek és a robotok, egyre több munkakörhöz szükséges a programozói tudás és számos tudományterület mögött van informatika.  Erre a vonatra érdemes felülni, és ha középiskolás vagy, a lehető legjobb időben teszed!

Az informatikai pálya népszerűsítésére indult a Telekom és a T-Systems Legyél Te is informatikus! kezdeményezése. A program abban segít, hogy eligazodj az informatika világában, és megtaláld a számodra legszimpatikusabb állást: itt mindenkinek van helye, ha a kódolás az álmod, ne keress tovább, de akkor se menj messzire, ha a tervezés érdekel, vagy szívesebben foglalkoznál emberekkel. A Legyél Te is informatikus weboldala bebizonyítja, hogy a programozásba nem is olyan nehéz belevágni, megtudhatod, hol érdemes továbbtanulnod, ha érdekel ez a terület, és azzal a tévhittel is leszámol, hogy ez nem a lányok pályája. Mert de, az övék is.

A program részeként indult el A kihívás nevet viselő verseny is, amire április 21-ig tudtok jelentkezni. Ha középiskolások vagytok, alkossatok 3-5 fős csapatokat az egyik tanárotok közreműködésével, és regisztráljatok ezen a weboldalon! A versenyen 20 csapat indulhat el (a legjobb húszat egy próbafeladat segítségével választják ki), nekik négy, azonos programozói feladatot kell teljesíteniük, valamint egy saját fejlesztést kell készíteniük, amivel kihívják az egyik rivális iskolát.

A verseny május 2-án indul, és május 19-én ér véget – az eredményhirdetés június elején várható, a győztes csapat tagjai pedig egy-egy Samsung Gear Fit 2 okosórával és egy-egy LG Bluetooth Sport fülhallgatóval lesznek gazdagabbak. A további részletekért és a jelentkezésért erre tessék, hajrá!

[A cikk a Magyar Telekom megbízásából készült.]

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...