Middle-earth: Shadow of War - egy gyűrű mind felett

  • Írta: Shifty
  • 2017. június 8.
  • Videó
Link másolása
Vadonatúj előzetest kapott a Middle-earth nemrég elhalasztott második felvonása, a Shadow of War, amelyben a Monolith és a Warner a játék történetére helyezi a hangsúlyt.

A Middle-earth: Shadow of Warban Talion és Celebrimbor egy új, minden eddiginél hatalmasabb gyűrűt kovácsol, hogy sikerrel vegyék fel a küzdelmet Sauron orkseregével szemben. A játékhoz most kiadott videó a történet főbb elemei mellett bemutatja az ellenfeleket és majdani szövetségeseinket is.

A Middle-earth folytatása, a Shadow of War október 10-én jelenik meg, méghozzá PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

40.
40.
Shannaro
#39: Oké, haradiak. Veszélyes harcosok, és kegyetlen ellenségek, akik nem kedveltek más népeket, de nem is voltak ellenségei Gondornak, viszonylagos békességben éltek egymás mellett (nem összetévesztendő a barátsággal és szövetséggel). Sauronnak nem kellett cselhez, vagy megfélemlítéshez folyamodnia, csupán biztatás kellett nekik, hogy megtámadják a nyugati embereket.

A filmeket meg nem szívesen hozom fel itt, mert nem sok közük van Tolkienhez ilyen téren. De vegyük akkor a filmeket. Amikor A Két Torony-ban Faramir rajta üt a haradi légión, inkább közel/közép keleti embereknek ábrázolják őket, nem afrikaiaknak. Ez a Király Visszatérben is így van. De tekintsünk el a filmektől. Tegyük fel, hogy a fekete bőrű szereplő haradi. Nyomós oka kell legyen, hogy saját népe ellen forduljon, és olyan emberek oldalára álljon, akikkel a haradiak sosem voltak barátok, csak "szomszédok". Ha erre szánnak 5 sort a történetben, hogy megmagyarázzák, elfogadom a jelenlétét, minden kifogás nélkül.

Tóvárosban, ha jól emlékszem, a suhatagiak leszármazottai élnek, akik pedig az edánoktól származnak, így ők nem lehetnek sötét bőrűek. Az ilyen dolgok miatt nem előnyös a filmeket előhozni, mert több problémát vetnek fel, mint amit megmagyaráznak.

És végül köszönöm, hogy normálisan is lehetett kommunikálni.
39.
39.
Ghost26Dave
Érvnek tartom a haradiakat,akiket ugyebár többször is említettünk.Továbbá ez nem tudom mennyire is hiteles, a megfilmesített Hobbitban Tó-városban Erebor közelében ott voltak afrok.Több jelenetben is lehett látni őket.
38.
38.
Shannaro
#37: Önéletrajzot ne mellékeljek, hogy elégedett lehess? Szavaidból csöpög a gúny és a gyűlölet, és engem kell támadni, mert tényeket próbálok felhozni. És jössz a teljesen alaptalan következtetésekkel.

Ha pedig olvastad a könyveket, miért nem próbálsz érvekkel alátámasztva ellenkezni velem? Egyetlen egyszer sem érveltél, csak simán letámadtál. És hol volt ez patetikus?
37.
37.
Ghost26Dave
Es ez a patetikus beszédstílus no comment.Tipikusan olyan ember aki nagyra van magával de valamit kezdeni életével az már nehezére esik.
36.
36.
Ghost26Dave
# 34 Olvastam az összes lotr könyvet :D plusz a hobbitot és a szilmarillokat is.Bár tudásom nem ér fel a tiedéhez ;) .Szóval amit mondasz az lepereg rólam.Én nagyra tartom,hogy ennyire kened vágod Tolkien univerzumát és erre büszke is lehetsz.Bár elbírom képzelni hogy az élet más területein ennyire nem lehetsz büszke magadra:Dd.Na mostmár hagyjuk szerintem ugyanazt ismételgeted folyton egymás után....
35.
35.
madSci
A legocsmányabb AAA-játék győztese. A grafika, textúra, animáció, a vér, a haj, a talaj, a súlytalan alakok, minden egyes eleme tragikus. Értem, hogy a LotR bármit elad, de ez így szégyen.
34.
34.
Shannaro
#33: Én csak azt közöltem, amiket olvastam a könyvekben. Ha te is olvastad volna, elfogadnád az érvelésemet, és úgy válaszolnál, mint Ooorky, aki tudja miről van szó, és nem jön nekem azzal, hogy gyűlölködök, mert van egy színesbőrű a játékban. Te nem vagy hajlandó elfogadni, hogy valamivel többet olvastam a világról. Most csak azért különböztetsz meg másoktól és gyűlölsz engem, mert más nézeteim vannak. Ezzel semmivel sem vagy jobb, mint a lentebb említett gyűlölködő emberek.

És hogyan érteném meg azt az álláspontot, ami csak mások iránti gyűlöletet terjeszt csak azért, mert nem olyanok mint te.

És én hol gyűlölködök? Csak a véleményemet írom le, ami szerint több olyan érvvel alá tudom támasztani a fekete szereplő feleslegességét a játékban, Ooorky pedig olyan tényeket sorakoztat fel, ami ezt cáfolja.

Az IQ-m egyébként 116, ami nem egy kiemelkedő érték a mai társadalomban.

#28: Megtaláltam róluk az infót: "Széles, tömzsi és alacsony emberek voltak, széles arccal, lapos orral, busa szemöldökük volt és csak keveseknek nőtt szakálluk." Drúadánok-nak nevezik őket. Bőrszínt itt sem említenek.
33.
33.
Ghost26Dave
#29: Igazán szellemes vagy :DD. De látom neked is nagy megerőltetés az én álláspontomat megérteni és felfogni.Honnan veszed azt hogy nem tekintek minden emberre egyformán?Mert én ilyet sehol sem mondtam és nem is feltételeztem.Egyszerűen azt állítom,hogy mi értelme van gyűlölködni, főleg amiatt mert egy afro bekerült egy játékba :D.Elhiszed magadról hogy akadémikus vagy és osztod az észt :D.Ezért utálom az ilyen internetes kommentelgetős dolgokat,mindenkinek hihetetlenül nagy az IQ-ja....
30.
30.
Ooorky
#29: Szilmarillok végén írja, hogy a Numenor bukása után a gondori hajósok körbehajózták az egész bolygót, felfedezve minden szegletét.
Nem emlékszem pontosan melyik történetben van, de a kelet-haradiakat sötétebb bőrűnek írja le, mint a nyugatiakat (akik arabok).
Csak dol-amrothiak numenoriak leszármazottai, népesség nagy része őslakos "fehér".
Kalózok csak a harmadkor végén erősödtek meg Mordor támogatásával.
29.
29.
Shannaro
#28: Nem írja, hogy Rohan és Gondor közötti erdőkben élő törzsek milyen bőrszínűek, indiánnak meg pláne nem nevezi őket sehol.

#27: Konkrét fekete bőrűeket nem említ sehol, csak sötétebb bőrűeket, ezért abba beleférnének, viszont ekkor még Középfölde nyugati részeire nem jöttel el a keletlakók.

#26: Gondor népe nagyon büszke, hiszen a nyugat nagy királyok, Númenor embereinek leszármazottjai. Rohaniakat is lenézték még a harmad korban, ezt a filmben lévő ellenségeskedésből, ahogy Theoden király viszonyul Gondor megsegítéséhez, is észreveheted. És kizártnak tartom, hogy nagyon messze elhajózhattak volna keletre, mert veszélyes kalózok szelték akkor a tengereket, akik simán felhajóztak volna az Anduinon, ha Aragornék nem állítják meg őket.

#23: Látom még mindig nem találtál senkit, aki értelmezze neked a mondatokat. Engem nem érdekel, hogy valaki afrikai, ázsiai vagy fehér, nem érdekel, ha zsidó, buddhista, keresztény vagy iszlám. Számomra minden ember egyforma, de te nem vagy hajlandó minden emberre egyformán tekinteni. Én meghallgatom mindenki véleményét, és tényekkel támasztom alá az álláspontomat, te meg megbélyegzed azokat, akik nem a te véleményedet osztják. Ez alapján mennyivel vagy jobb a rasszistáknál, vagy az antiszemitáknál?
26.
26.
Ooorky
#22: Gondor nem csak egy város, nyugati végén hatalmas kikötők vannak ahonnan Középfölde minden szegletébe indulnak hajók és érkeznek vissza...
23.
23.
Ghost26Dave
#22 Ha mégis igazad lenne.Ennyire zavar téged ,hogy egy afro benne van egy játékban?
Talalj akkor valami europid szimulátort és ki is van elegítve a fétised......
22.
22.
Shannaro
#19: Mintha írtam volna, hogy nincs... Kérj meg valakit, hogy értelmezze neked a mondatot.

Abban az időben, amikor ez játszódhatna, még nem lett összehívva a mordori sereg, Sauron csak gyűjtögeti az orkokat. De ha lenne is ott haradi ember, a keleti emberek, ősidők óta gyűlölik a tündebarátokat... Kétlem, hogy önként átállna egy hozzájuk, és azt is, hogy a nyugati emberek maguk közé fogadnák.
15.
15.
Ghost26Dave
#14: #14 De jelenleg nem Gondorban vagyunk,hanem Mordorban :D.Az tény, hogy egykor a Black Gate, Minas Morgul stb gondori fennhatóság alatt voltak de ez mára már a múlté.Szóval miért ne lehetnének afrók a játékban :D. Simán eltudom képzelni hogy keletlakó haradi a csávó.
14.
14.
Shannaro
#10: Én se most olvastam már, és nekem is rémlik ilyesmi, de a gondoriak között biztos lehetsz benne, hogy nem voltak ilyenek. Ha a valódi világ hasonló korszakát vesszük, egyáltalán nem tűrték meg azokat, akik kicsit is különböztek az átlagos polgároktól. Így Gondorban sincs helye négereknek, és teljesen mindegy, hogy nekem az ember az ember, akárhogy nézzen is ki, ide ez akkor sem illik.

Lehet csinálni valamit jól, és úgy ahogy mások elvárják... Ez az utóbbi lesz sajnos...
12.
12.
silkgoat
#11: Bocs Tolokocsis baratunknak akartam cimazni az utolso sort :D
11.
11.
silkgoat
#10: Biztos lehetsz benne, hogy igy van, mert megmondo kollega csak tudja. A filmen nott fel, olvasni nem is tud valoszinuleg, csak irni. Haromszor le kell irnia, hogy libsi akarmilyen forumon, hogy megkapja a harminc ezustjet. Eh, miatta hisznek az emberek a joistenben, mert az evolucio ennyire silany geneket nem termelhet ki. Bar akkor a joisten egy szarzsak, hogy szinesre teremtette a vilagot. Sehogy se jo ez igy. Libsi libsi libsi istenke. Hol vehetem fel a penzt Lorthirash???
10.
10.
Ra1D3n
#8: Biztos vagy te ebben? Emlékeim szerint mikor Frodó és Samu kikémlelte a Mordorba vándorló seregeket, több egzotikus népről is írt Tolkien, akik között mintha sötétbőrű nemzetségeket is említett volna. Persze már kb 10 éve, hogy a könyveket olvastam, szóval könnyen lehet, hogy rosszul emlékszem.

Amúgy nekem a trailer kurvára bejön. Ettől csak jobban várom a játékot. Különben is ma fejeztem be az alapkiadást és a Goty kiadást DLC-kkel együtt. Egész pontosan ma esett ki az utolsó két achi is belőlük :)
8.
8.
Lorthirash
Istenem itt is kezdődik a hülyeség mit keres itt egy néger? Nem zavarnak a négerek, de Tolkien világában nincsenek négerek és pont.
7.
7.
KőbányaKispest
Jónak jó, meg "epic" meg minden, de ezt az egészet igy Sauronról meg a Nazgólokról nem igy kéne bemutatni. A grafika sincs a toppon. Lehet lesz benne pár jó szereplő, de engem ez a "hős" kurvára hidegen hagy.
6.
6.
xWhiteWolfx
#5: Amúgy van film is Aragorn szüleiről és születéséről is. Amiben Arwen 2 ikertestvére is benne van. A többi meg ,hogy mit csinált az le van írva wikibe úgyis.
5.
5.
miskafia
Jobban örülnék egy Aragorn eredet történetnek. A gyűrűk ura-ban kb 80 éves volt, szóval érdekelne hogy mit csinált annyi idő alatt.
Ezzel a játékkal sincs semmi bajom, de unalmassá vált már a közepe felé.
4.
4.
Ooorky
WB akart lenni, de reflexből EA-t pötyögtek az ujjaim :D
3.
3.
Ooorky
Szörnyű látni, hogyan erőszakolja meg az EA a Gyűrűk Urát...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...