Tervezési hiba miatt csúszhat a következő Nvidia AI chip

  • Írta: JesusHun
  • 2024. augusztus 3.
  • Hír
Link másolása
Az Nvidia szólt a Microsoftnak és még legalább egy ügyfelüknek, hogy a Blackwell névre keresztelt B200-as AI chipjei legalább 3 hónappal tovább készülnek a tervezettnél.

Két gyártásban résztvevő dolgozó Információi szerint a Microsoft, a Meta és a Google több 10 milliárd dollár értékben rendeltek a szóban forgó AI chipekből. Azonban a gyártósorokon tervezési hibából adódó problémák merültek fel, amiket a gyártási folyamat során szokatlanul későn vettek csak észre.

Az Nvidia B200-as chipjei lényegében a rendkívül népszerű és nehezen beszerezhető H100-asok utódai, amik jelentősen hozzájárultak a felhőalapú mesterséges intelligencia jelenlegi állásához. Korábbi jelentések szerint a Chipek már 2024-ben elérhetővé váltak volna, azonban vélhetően a becsúszott hibának köszönhetően ez nem fog megvalósulni a következő negyedév előtt.

A jövőre nézve az Nvidia évente szeretett volna új AI chipeket piacra dobni, ami úgy néz ki első körben nem fog bekövetkezni – vagy legalábbis pici késéssel csak –, de ez valószínűleg a távolabbi célokat nem fogja számottevően befolyásolni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...