HWSW: A Copilot gomb után jönnek az AI PC-k

  • Írta: szlav
  • 2024. március 27.
  • Hardver
Link másolása
Új korszak köszönthet be a személyi számítógépek piacán, jönnek az AI PC-k, melyekről az elnevezésükön kívül egyelőre vajmi keveset tudni, mindenesetre jól látszik, hogy mind a komponensgyártók, mind a Microsoft ezzel igyekszik új lendületet adni a stagnáló PC-piacnak - írja a HWSW.

A mesterséges intelligencia hype nem kerüli el a PC-k szegmensét sem, a gyártók és a komponensbeszállítók a Microsofttal karöltve láthatóan részben ebben látják a gyengén muzsikáló piac fellendítésének lehetőségét. Bár egyelőre nem sok konkrétum derült ki arról mit is fognak tudni az úgynevezett "AI PC"-k, az Intel már megküldte OEM partnereinek, hogy mely kritériumoknak kell megfelelniük, ha termékeiket ebbe a kategóriába szeretnék sorolni.

Nem különösebben meglepő módon az AI PC-k valamilyen, CPU és GPU mellett NPU-t is tartalmazó Intel Core processzorral (jelenleg a Meteor Lake kódnevű egységek az egyedüliek ezek közül) kell érkezzenek. Szintén feltétel, hogy az operációs rendszer integráltan tartalmazza a Microsoft Copilotját, illetve a PC billentyűzetén legyen egy dedikált gomb a redmondi cég AI asszisztensének eléréséhez.

A Microsoft egyébként éppen a múlt héten mutatta be első Surface számítógépeit, melyeken már megtalálható a Copilot gomb. A lépés szimbolikusan úgy is értelmezhető, hogy a Copilot tényleg a Windows jövőjének alapvető részévé válik, akár csak évtizedekkel ezelőtt a Start menü gombja. Azon országokban, ahol a Copilot egyelőre nem érhető el, a billentyű a Windows keresést indítja el.

A Copilot gombbal szerelt készülékek gyártását egyébként a nagyobb partnerek is megkezdték - további részletek a HWSW-n.

4.
4.
crytek
#3: Az hogy mi hiteles mi nem, az nem az ain múlik.
Az internet gyakorlatilag hit kérdés. Itt most ez a háború..szerintem sok embernek fingja sincs hogy ez valójában ki miért hogyan stb. Olvasni persze csilliárd sort lehet róla azt vagy elhiszed amit olvasol vagy nem..ki erősíti meg hogy igaz vagy sem? A nagy "szakértők"? :)

3.
3.
Neo1989
Tulajdonképpen amit mondasz crytek azt vetíti előre, hogy lesz majd olyan generáció aki ebbe születik majd bele. Vagyis ők majd mindenféle problémával majd felütik az MI-t a zsebükben pl telefonon. Az meg majd megmondja nekik, hogy mire mi a válasz.

Ami azért gond mert nem gondolkodnak és nem veszik számításba, hogy az információ amit kapnak az menyire hiteles vagy nem. Vagyis tulajdonképpen elfognak butulni.
2.
2.
crytek
Beszélgettem szegénnyel. Kérdeztem vele kapcsolatos dolgokat.. 2021-es adatbázisa van és nem frissítik. Nekem ezt mondta. Csoda hogy később majd fellázadnak? :)

Egyébként arra jó ha nem tudod hogy keress valamire googleba leírod neki magyarul azt magyaráz meg előtúr linkeket.
1.
1.
Neo1989
Nekem itthon 2 eszközben van MI, de ha nem lenne akkor is le...
Égvilágon semmi jelentősége nincsen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...