Jelentős elbocsátások előtt a Nintendo

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 27.
  • Hír
Link másolása
A Nintendo of America átszervezi a teszteléssel foglalkozó ágát. Számos, korábban külsős munkatárs teljes állást kap, azonban komoly leépítésre is lehet számítani.

A Nintendo of America (NOA) a játékok és eszközök teszteléséhez egy csapat külsős vállalkozót alkalmazott, akik egyébként már közel két éve jelezték, hogy elégedetlenek a helyzettel, szeretnének hivatalosan is Nintendo alkalmazottak lenni.

Ezt most páran megkapják, azonban az átstrukturálás során várhatóan rengeteg munkahely fog megszűnni – számolt be a Kotaku. A lap négy korábbi és jelenlegi vállalkozóra hivatkozik, a hírt pedig a NOA is megerősítette számukra. A portálhoz eljuttatott közleményben leírják, hogy a “változások keretein belül egyes vállalkozói megbízások megszűnnek, ugyanakkor jelentős számban fognak létrehozni új, főállású pozíciókat.”

A Nintendo állítása szerint a változtatás után jobban fog működni a tesztelési folyamat. A Kotaku forrásai szerint azonban az új, főállású dolgozók nagyrészt nem szoftverteszteléssel fognak majd foglalkozni. A vállalkozók meglátása szerint nem volt sok munka ezen a téren az elmúlt időben, mert nem érkezett komolyabb cím a vállalaton belül és a Switch 2 megjelenését is eltolták.

A videojáték-iparon belül idén nem ritkák az elbocsátások, a Nintendo esetében azonban ez lenne az első komoly leépítés. Elsősorban ez nem a jelenlegi teljes állású munkavállalóként érintené, hanem a külsős vállalkozókat, akiknek a Nintendo végkielégítést és elhelyezkedésben való támogatást ígér.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...