Nem rajong a next-genért a Heavy Rain készítője

  • Írta: InGen
  • 2012. május 19.
  • Hír
Link másolása
A következő generációs konzolokkal kapcsolatos nyilatkozatokból szépen kiderül, melyik fejlesztőt érdekli igazán a technika, és melyiket nem. Cliff Bleszinski például Avatar-szintű grafikát akar, míg David Cage azt mondja, neki mindenre elég az, amit a PlayStation 3 nyújtani tud.

"Hogy őszinte legyek, nem érdekel annyira a technológia, sem pedig a következő generáció. Ha a PlayStation 3-mal tudnánk folytatni még öt évig, részemről az teljesen rendben lenne." - mondta David Cage, a Heavy Rain kreatív fejese, majd hozzátette, nincs olyan dolog jelenleg, amit a technikai limitációk miatt ne tudna megvalósítani a PS3-on.


Szerinte inkább a limitációk és kötöttségek inkább az ötletekből fakadnak, mivel úgy véli, a technika túl gyorsan fejlődött, a játékfejlesztők pedig nem tudtak felzárkózni, és továbbra is ugyanazokra a koncepciókra építik fel termékeiket: "Mint iparág, gyakorlatilag ugyanazokat a játékokat készítjük 50 éve, annak ellenére, hogy a platformok változtak közben." - fejezte be.

117.
117.
Vadmeggy
Miért van az, hogy minden normális fórumon az emberek hiszti nélkül tudnak eszmét cserélni? Mikor feljövök GK-ra mert kíváncsi vagyok mások ÉPÍTŐ hozzászólására egy teszthez, vagy cikkhez, kénytelen vagyok minden második hozzászólást átugrani, mert csak egymással vitatkoztok. Ez nem egy kibaszott facebook.

Miért nem lehet a személyes nézeteltérést LEVÉLBEN elintézni?! Korhatár vagy intelligencia teszt kéne a kommenteléshez...

116.
116.
NoRush
#115: "Nyugi legalább olyan érett vagyok, mint te barátom :)"

Remélem, bár sírva nevetek ezen a kijelentésen. Mindenkinek saját joga meghatározni az érettségét. Néha egy-egy megnyilvánulás nem azt tükrözi, amire hivatott lenne.

Ha te így látod, hát így, én ezt elfogadom ;)
115.
115.
StormNob
#110: 1) Igen ezt még mindig nem értem... regisztrált négy éve, nem nagyon aktív, egyből beszól, nincs saját érve miért tiszteljem?

2) Szar ügy, de az anonimitás ezt hozza ki az emberekből, ez tény. Amúgy hízelgő, hogy ilyen fiatalnak gondolsz, de tényleg! Köszi!

3) Bocsi, én a saját véleményemet közöltem, ő csak másét írta le újra, NEKI lenne egy like gomb.

4) Hmm most tényleg elég rakoncátlan a hajam, de még le kell mennem futni és csak utána akartam megmosni, de figyelemre méltó a megfigyelésed. Ááá 10 év múlva már gáz lenne, egy ilyen oldalon veszekedni butaságokon, de ezzel sztem te is így vagy. Tökéletes szerelem, ha neked tényleg összejött akkor gratulálok, ha még a kapcsolat elején vagy, akkor meg minél simább ébredést kívánok.

5) Nyugi legalább olyan érett vagyok, mint te barátom :)
114.
114.
StormNob
#112: A BF3-at azért írtam, mert ott legalább megpróbálták minden rendszeren kihozni a maximumot a gépekből, pozitív példa, persze megvalósítással voltak gondok, de legalább próbálkoztak :)

Kalózkodás mindig is volt, és mindig is lesz, a mértéke az, ami lényeges; de szar portokkal és idegesítő DRM-mel, csak azokat fogják elriasztani, akik megvennék a játékot, a kalóz pont leszarja. Őt ráadásul a DRM is rohadtul hidegen hagyja, mert úgyis crakeli a játékot. Beszéljünk még kicsit a portokról, ami boxról jött és bármi beleszólása volt a Microsoftnak, az PC mind katasztrofális volt, de minimum éveket késett, te adnál pénzt egy tál szarért, vagy megvennél teljes áron egy több éves játékot? Sztem nem, mások sem, de legalább lehet mutogatni, hogy a csúnya kalózok blablabla.

A pár hónap késés nem ok arra, hogy letöltse. Viszont legyünk őszinték, nem Magyarország a mérvadó eladások tekintetében, hanem a nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű államok. Ott azért a legtöbb háztartásban a PC mellett minimum egy konzol befigyel egy háztartásban, és egy új cím megjelenésekor egy első pár hónap a meghatározó eladások tekintetében. A kicsit hosszú bevezető után jön a kérdés: Ha van otthon két eszközöd is, amin tudsz játszani a vadi új játékkal, te várnál pár hónapot?

(Aki még kérkedik is a kalózkodással, az egy barom nem kérdés)

Én egyelőre nem félek attól, hogy bebukjon egy Cod sajna... fejlesztésnél, meg számomra az a minimum, hogy a jól működő dolgokat meghagyják, ami meg probléma volt azt kijavítják (nem bugok, hanem játékmechanikai dolgokra gondolok).
113.
113.
Quent1n
#111: De feltűnt, de ezzel nincs mit kezdeni, így éri meg nekik. :) Next gennél ez érdekes lesz, hogy pl. hogy alakul az exkluzív címek sorsa meg úgy általában a multiplatform címeké. :)
112.
112.
Quent1n
#104: A BF3 nekem PS3-on abszolút nem tetszett pl. :) A kalózkodással pedig az a baj, hogy nem mostani dolog hisz már azóta létezik kb, hogy a játékok megjelentek. Az, hogy ide jutottak a fejlesztők és szar portokat nyomnak PC-re ÉN ÚGY GONDOLOM egy folyamat eredménye. Nem voltak ám mindig ilyenek a PC-s játékok. :) Az meg, hogy később jön PC-re egy cím mint konzolra nem lehet ok szerintem arra, hogy valaki letöltse. A játék minősége már elfogadhatóbb egy fokkal bár én mindig azt mondtam, "ha szar ne vedd meg, de ezzel védeni, hogy akkor letöltöd, elég gáz. Töltsd, csak csöndben. :)"

Újításról annyit, hogy kinek mi az igénye. Nekem anno az UC2 bőven eleget adott az 1 után de pl. a 3-ban csalódtam. Hogy merre fog menni a fejlesztés az egy érdekes kérdés mindig változnak az igények, pl. simán lehet hogy valamelyik CoD mocskosul be fog bukni.
111.
111.
Az még senkinek nem tűnt fel, hogy a box eddig is egy buherált pc volt és most úgy látszik a sony is beáll a sorba... Szóval ha akarsz otthon alkatrészekből összerakhatsz egy next-gen ms / sony konzolt ha úgy jobban esik :D

Persze félő, hogy ezzel csak azt érik el, hogy a mainstream hamarabb átlép felette, de mindegy, majd 3 év múlva okosabbak leszünk, remélhetőleg addigra még egysikúbb, monotonabb, fantáziátlanabb játékokkal ( folytatások folytatásának folytatásával :) játszhatunk és örülni fogunk a COD21-nek, amiben fordulhatunk majd néha balra is nem csak jobbra ! :DDD

A CSÖCSÖKRŐL meg csak annyit, hogy ha ilyen búvalbaszott fejet tesznek fölé zacskó nélkül, akkor inkább tartsanak benne nyers halat ! :(((
110.
110.
NoRush
#105: "

"Előjogaid vannak, amikről nem tudok? Esetleg vettél egy jó adag GK részvényt, ezért te itt vagy valaki? Tényleg nem értem." -> Sajnálom, ha nem érted..

"Ez így is van, de alapvetően ezért van az internet: arc nélkül, hülyeségeken összeveszni hülyékkel." -> a hülye 16 éves fejed, az...

"Like gomb tényleg effektívebb lenne." -> képzeld oda magadnak és nyomkodd..

"Egyrészt semmi sem tökéletes, másrészt erről vitázunk, hogy ez nem igaz... ejj tényleg jobban járnál ha lenne itt like gomb, és nem kéne butaságokat irkálnod."-> Mindig van tökéletes, de annyira elenyésző, hogy az már láthatatlan, már akinek.. Majd ha felnősz és szerelmes leszel, megérted miről papolok, de először még öregedj 10 évet és nyammogj a géped előtt, zsiros hajjal..

"igazi érett, felnőtt viselkedés, csak gratulálni tudok..." -> Micsoda érett ember vagy, ohh :$
107.
107.
Lachgas
#105: :D na most szépen vedd át mégegyszer az egészet és nézd meg hogy ki tiport kinek a lelkébe!? szerintem nem én veszem át ujra amit a másik irt szórol szóra, de én itt be is fejeztem, irkálhatsz még nyugodtan, jot nevetek rajtad is.

látom az fps-t még most se vágod, se semmit. nem baj, ugassál még, nem zavar :)
106.
106.
MrBenjamintoto
A vitát lezárom nem vagyok kíváncsi a további hisztis picsa harcra.
105.
105.
StormNob
#101: Jajj látom a lelkedbe tiportam, de vegyük sorra mit írtál:

"Már 4 éve vagyok GK tag." Gratulálok, ezzel mit is akarsz mondani? Előjogaid vannak, amikről nem tudok? Esetleg vettél egy jó adag GK részvényt, ezért te itt vagy valaki? Tényleg nem értem.

"Nem nagyon sokat kommentelek, inkább csak olvasom hogy milyen sok hülyeséget tudtok összehordani, meg hogy min tudtok összeveszni." Ez így is van, de alapvetően ezért van az internet: arc nélkül, hülyeségeken összeveszni hülyékkel.

"Nem nagyon akarom ecsetelni a mondandómat mert már ezren le írták előttem" Like gomb tényleg effektívebb lenne.

"a mostani generácio tökéletes." Egyrészt semmi sem tökéletes, másrészt erről vitázunk, hogy ez nem igaz... ejj tényleg jobban járnál ha lenne itt like gomb, és nem kéne butaságokat irkálnod.

"az "fps-buziknak" üzenem hogy inkább az életetekel kezdjetek valamit, mert gondolom hogy ti lehettek a legnagyobb kockák e kerek földön." + jelen hozzászólásod is: általánosítasz, köpködsz... igazi érett, felnőtt viselkedés, csak gratulálni tudok...
104.
104.
StormNob
#98: Nem a portolással van a baj, hanem azzal, hogy szánalmasan szarok ezek a portok. Nem csúcstechnikás változat kell pc-re, hanem egy rendesen működő, rendesen beállítható, rendesen támogatott termék. Persze technológiailag minden platformra jól belőtt példának ott van a BF3, de ezen kívül nincs igazán pozitív példa.

Azt meg be kéne látni, hogy a kalózkodás nem a betegség, hanem egy tünet. Ebbe lehet, hogy nem itt kéne belemenni, de a PC kurvára le van sajnálva a multiplatform kiadások tekintetében, és baromira nem meglepő, ha senki nem veszi meg ezeket PC-n, ha később és normális játékra teljesen alkalmatlan formában adják ki őket.

Nem tudom, én azért elvárom egy folytatástól, hogy fejlődjön a játék. Ezért nem sorolom a kreatív, újszerű játékok közé őket, mert attól még folytatások. Egy bejáratott világban, egy megszokott műfajból kerülnek ki, persze egy cod, ami nem újít semmit, az nem is jó folytatás, az csak lehúzás...

A listát nem véletlenül hoztam fel. A két listán 1-1 cím az, ami nem folytatás, így hiába vannak kreatív játékok, nem azok lettek a legnépszerűbbek. Így nem az újítások felé fog eltolódni a fejlesztések iránya az sajna biztos.
101.
101.
Lachgas
#97: pont ilyenekröl beszéltem mint te, azt se érted miröl beszélek de pofázol. olyan hogy "noob" nekem nem létezik.
100.
100.
DON GONDOCS
jelen generáció kiemelkedő játéka a rayman origin, minden platformon.
99.
99.
Quent1n
#98: Nekem az tetszik a mostani konzolgenerációban, hogy mivel az exkluzív címekkel már elérték a grafika maximumát kb., ezért másfele fejlesztik a játékokat és ez szerintem a PS-es címeknél elsősorban nagyon meglátszik. De azért egy Forza vagy GoW esetleg HALO is odavág bármikor a nagybetűs JÁTÉKÉLMÉNYBEN. Nekem ez fontosabb mint az 1080p de persze kinek mi a lényeg :)

Pc-n meg ott vannak az FPS-ek, RTS-ek, RPGk amiket én sose fogok konzolon játszani :)
98.
98.
Quent1n
#94: A PC exkluzív játékok se használják ki igazán ez a baj. :S Plusz a konzolos bevételekből bőven ismétlem bőven lenne pénz arra, hogy mondjuk egy CoD-ot csúcstechnológiával csináljanak meg PC-re és emellett legyen egy külön verzió konzolokra. Arról nem a konzolok tehetnek, hogy ez nem éri meg a fejlesztőknek és inkább PC portot csinálnak a konzolos verzióból. Ez a trend csak akkor fog megfordulni ha a PC-s eladások drasztikusan megnőnek és mondjuk a warez kihal, mert egy konzol sem lesz soha klasszisokkal fejlettebb mint az aktuális PC.

A kreatív címekhez annyit, hogy attól mert egy játék folytatás még lehet kreatív, újító érdekes stb. Ld a fentebb említett CoD-ot ami tényleg szinte csak egy új név meg szám évről évre. Vagy Fifa stb. Konzolon meg pl. Az UC2 az egyhez képes nagyon sokat változott, de az inFamous2- is sokat fejlődött az 1-hez képest.

Pár kreatív cím PS-ről én abba vagyok otthon inkább: Killzone 3, LBP2, No More Heroes: Heroes' Paradise, Dark Souls, inFamous2, Birds of Steel, El Shaddai, Mortal Kombat (ez ugye box-ra is van)

Igyekeztem 2011-eseket vagy újabbakat válogatni. Persze totál újító játék nem igen van de hát már elég nehéz valami olyat kitalálni ami eddig még nem volt. :)
97.
97.
StormNob
#96: Aki kevesebbet játszik, mint én, az noob, aki többet, az no lifer ugye? Ráadásul már játéktípus alapján is elítélni embereket... jobban is teszed, hogy nem kommentelsz sokszor...
96.
96.
Lachgas
Már 4 éve vagyok GK tag. Nem nagyon sokat kommentelek, inkább csak olvasom hogy milyen sok hülyeséget tudtok összehordani, meg hogy min tudtok összeveszni. Nem nagyon akarom ecsetelni a mondandómat mert már ezren le irták elöttem, szóval röviden tömören: a mostani generácio tökéletes.

az "fps-buziknak" üzenem hogy inkább az életetekel kezdjetek valamit, mert gondolom hogy ti lehettek a legnagyobb kockák e kerek földön.
95.
95.
p3ti
#72: Teljesen jókat játszottunk Bad companyval , éveken keresztül. Képzeld kontrollerrel . És nagyon élvezte mindenki , szal ez megint csak nézőpont kérdése .
94.
94.
StormNob
#93: Mégis mit kezdjenek a szuper technológiával mikor a legtöbb játék multiplatform így konzolon is el kell döcögniük? Igen itt bejön, hogy PC-re nem is akarnak normális és szebb portokat csinálni, mert jobban megéri a fejlesztőknek a rövidtávú nagyobb haszon, amit a konzolok hoznak.

Akik meg olyanokkal jönnek, hogy legalább új és kreatív játékok jönnek így konzolra azoknak egy kérdés: Szerintetek 2011-ben a top 10-es eladási listán hány új "kreatív" játék volt, ami nem folytatás? (Mivel külön néztem xbox-ra és ps3-ra így 20 címből lehet válogatni)
Ja és szeretnék hallani pár címet külön is ezekből a fantasztikus kreatív játékokból.
93.
93.
Quent1n
Egyetértek a csávóval.

A jelenlegi elavult technológia annyiból nagyon jó dolog konzolon, hogy a fejlesztők kénytelenek kreatív, érdekes játékokat csinálni, nincs az mint PC-n, hogy licencelünk egy motort vagy csak rágyúrunk a grafikára és eladunk egy csilivili de bugos tartalmatlan és lélektelen játékot.

PC-n ott a szuper technológia amivel nem igazán tudnak mit kezdeni 1-2 játékot leszámítva. Inkább örülnek, hogy nem kell optimalizálni, de ezt az idő és pénz nyereséget nem a játékra fordítják hanem csak örülnek, hogy olcsóbban és gyorsabban lehet kinyomni a játékot. Persze lehet mondani, hogy ott vannak az indie játékok mint a kreatív kategória képviselői de szerintem meg szomorú, hogy ilyen jó játékokat a budget kategóriába kénytelenek indítani a készítőik.

Szerintem még bőven jó ez a konzolgeneráció egyszerűen jobb portokat kell rá csinálni,mert az exkluzívokkal sok gond nincs. Tény és való, hogy ez visszafogja a PC-re való fejlesztéseket valamelyest de mivel a bevétel nagy része úgyse onnan jön ezért túlélik a fejlesztők. A hardvergyártókat meg nem sajnálom, egyedül azokat a játékosokat sajnálom akiknek ilyen-olyan okok miatt kimaradnak a két konzol remek exkluzív címei.

Amúgy meg mindig azt mondtam, hogy mindenkinek más a jó, mindenki azt vegye ami neki kell ezen kár egymásnak esni. Plusz úgyis jön majd az új generáció és akkor is le lesznek maradva a konzolok és akkor is lesz majd vita, mert a PC meg folyamatosan fejlődik.
92.
92.
killzone2
Teljesen egyetértek David Cage-el. Szerintem sincs még itt az ideje egy következő generációnak. Példaképpen, érdekes mód PS3-on az összes exkluzív játéknak valahogy jól van megcsinálva az élsimítás, és a textúrák is a helyén vannak. (pl. Killzone sorozat vagy a God of War 3) Az a baj,hogy ezen a konzolon (PS3) nem láttam szebb grafikát a God of War 3 óta. Pedig volt már itt brutál Crysis 2 meg Battlefield 3 is. Inkább a fejlesztőknek meg kéne végre tanulniuk jól konzolra fejleszteni és nem nyávogni minden miatt. (igen portolás sucks)
Xboxról nem nyilatkozom. PC-n meg minden szép és jó egy atomerőmű mellett. Ami a PC-t illeti, én maradok az 5 éves gépemnél,amiben most cseréltem vidi kártyát (30ért) és minden tökéletesen fut megint,mondjuk lehet a BF3-nál nem tudok a csúcsszuper 120 FPS-re rámatyizni,de ez van. (kibírom azt a 30 körülit is)
88.
88.
Darox
#87: And so I cry sometimes when I'm lying in bed
Just to get it all out, what's in my head
And I, I am feeling a little peculiar
And so I wake in the morning and I step outside
And I take A deep breath and I get real high
And I scream from the top of my lungs,
What's goin' on
86.
86.
shatterhand
#82: És ezért is van ennyi kreatív játék konzolon. Ha van korlát akkor azon belül tudnak új dolgokat, megoldásokat kitalálni.
Ezért is születnek félidő után a jó játékok. Akkor kezdik már kapisgálni az új megoldásokat.
Killzone2 még ma is szép, erre a 3.rész már úgy készült,hogy új megoldásokkal kitolták a gép határait.
Arról nem is beszélve,hogy sok más játék még a killzone2 szinvonalát se éri el,de már kell nekik (készítőknek) a ps4.

Ps2es gran turismo4 is odaver sok ps3 autós címhez.
83.
83.
Lorthirash
#82: hát igen halottam én is ilyenröl hogy ink megy farmolni de olyanrol si hogy megismerkedsz egy jó tárasággal aztán találkoztok beültök egy sörre beszélgettek elvagytok.... aztán már egész máshogy álltok egymáshoz meg magához a játékhoz is ez esetben mint pl én wowhoz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...