Kilőtt a Concord lemezek ára

  • Írta: pandaril
  • 2024. szeptember 4.
  • Érdekesség
Link másolása
A játék már nem kapható sehol és pénteken a szerverek is leállnak. A hír hatására a játék lemezeinek használtpiaci ára közel az eredeti bolti ár duplájára ugrott.

A PlayStation legújabb játéka egyben történetének talán legnagyobb bukása is egyben, és mindössze 14 napot élt, mielőtt tegnap leállították a játék digitális és fizikai forgalmazását, valamint pénteken, szeptember 6-án a szervereket is leállítják. A hivatalos poszt alapján igyekeznek valamit kezdeni a játékkal, és nem kizárt, hogy később más formában visszatérhet a játék.

Ahogy az lenni szokott az ilyen esetekben, a Concord PlayStation 5-ös lemezei a használt piacon már többe kerülnek, mint az eredeti bolti áruk. Tekintettel arra, hogy egyes becslések szerint 25.000 példány fogyott a Concordból, amiből nagyjából 15.000 darabot PlayStation 5-re adtak el. Hogy ebből mennyi volt digitális, és mennyi volt a lemezes példány, nagyon nehéz megmondani, viszont egyértelmű, hogy relatíve ritkának számíthat egy Concord lemez. Persze, felmerülhet a kérdés, hogy ki akarna venni egy olyan játékot átszámítva közel 60.000 forintért (plusz szállítás), ami nem is működik, amikor 15.000-t sem fogyott.

A Concord fejlesztése az Overwatch megjelenésekor kezdődött, és a hero shooter műfajba próbáltak betörni vele a Helldivers 2-re emlékeztető, fizetős live-service modellel. A játék 2024. augusztus 23-án jelent meg, és 2024. szeptember 6-án kapcsolják le a szervereket.

5.
5.
Neo1989
Nekem ilyen megvettem, de ma már nem működik játék a Games for Windows Live-os Bioshock 1-volt most is itt van a polcon. De azóta megvan a Steam-es verzió szóval tök mind 1.
3.
3.
Anti crytek
60 ezer forint, és még játszani sem lehet vele?
Azt hiszem, megtaláltam a számomra tökéletes játékot!
2.
2.
Extol
Az emberek egy darabka történelmet vásároltak. Van ez így, minden hülyeségre van igény.
1.
1.
csoki0619
Ez a játék világrajött, nem kívánt terhesség volt, az apuka(a fejlesztők) kirakta egy kis kosárba a (gamer közösség elé) kórház elé, mint egy
magárahagyott újszülöttet, becsöngetett, és mikor hallotta, H jön a portás, elszaladt.

Aznap Crytek volt az ügyeletes.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...