Unity 6 - gyönyörű videón a grafikusmotor képességei

Link másolása
Általában az Unreal engine-ről szóló, azzal készült elképesztő videókkal lehet találkozni, de a legújabb bemutató alapján a Unity is tartja a lépést a nagy riválisával.

A Unity grafikus motorja nem lehet egyetlen fejlesztő számára sem ismeretlen, hiszen az engine-t használja a játékkészítők 60-70%-a (jellemzően az indie szférában). Mégis talán az Unrealről több szó esik a médiában, gyakrabban mutatnak  olyan fejlesztéseket, remek videókat (például a Lumen vagy The Matrix Awakens), amire vevő a közönség.

A Unity Technologies a motorjának 6-os verzióját is egy pofás bemutatóval reklámozza. Lassan elmosódik a háttér a grafikával alkotott és a valóságos környezet között, a látottak alapján igencsak közel lehet a 2 grafikus motor képessége egymáshoz. Persze a videó nem egy játszható demó, de valós időben renderelt anyag, ami elképesztő részletességgel és minőséggel ábrázolja a történet alapjául szolgáló kitalált világot, szereplőit. Az információk szerint azért kell egy Intel Core i9 14900K és egy Nvidia GeForce RTX 4090, hogy elkészülhessen a mozgókép.

Nekünk játékosoknak mindenképp jót tesz, ha egyik grafikus motor sem marad le és egymást erősítve, egymással versenyezve tudnak egy realisztikusabb, komplexebb végeredményt produkálni. Remélhetőleg belátható időn belül megjelennek hasonló részletek videó játékokban is. A Unity 6 október 17-én élesedik és (mint az Unreal is) ingyenesen kipróbálható, használható.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...