Sunderfolk - elmosódik a határ a tabletop és a videojáték közt

  • Írta: szlav
  • 3 órája
  • Bejelentés
Link másolása
Az ex-blizzardosokból összeverbuvált Dreamhaven egyik fejlesztőcsapata, a Secret Door egy nem mindennapi játékkal rukkolt elő. A Sunderfolk az asztali szerepjátékok és társasok élményét hozza a nappaliba, videojáték formájában.

 A Blizzard egykori fejlesztőiből összeállt Dreamhaven két fronton is támad, az egyik csapatuk, a Secret Door pedig ma fedte fel az érkező alkotását. A Sunderfolk nem más, mint egy digitális társasjáték, ami a nappali tévéje előtt egyesíti majd az asztali szerepjátékok és a körökre osztott taktikai videojátékok élményét. Mindezt gyors betanulással, könnyen érthető szabályokkal és különösebb technikai megkötések nélkül. A családtagjainkkal vagy barátainkkal való közös mókára szánt címet ugyanis szimplán a mobiltelefonjainkkal irányíthatjuk majd, egy egyszerű QR kód leolvasását követően.

Így válogathatunk a játék előre megtervezett állatai közül, akik különféle kasztokat képviselve működnek együtt a kalandok során. Egy pakliépítős mechanika segítségével szabhatjuk majd személyre a képességeinket és ezeket használva válhatunk hatékonnyá a csatatéren.

 Habár a Sunderfolk sokszori újrajátszásra tervezett, a cselekmény erősen narratíva-orientált lesz, vagyis nem maradunk fő történetszál és az ahhoz kapcsolódó döntések nélkül. A legfőbb célunk az lesz, hogy a szövetségeseink segítségével újjáépítsük Arden állatoktól nyüzsgő városkáját, amelyet sötét erők ostromolnak. A küldetéseink közt itt fejleszthetjük a karaktereinket, vásárolhatunk új felszerelést, illetve érdemes lesz összebarátkoznunk a városlakókkal is, hiszen ki tudja, hogy milyen titkok, megbízások és jutalmak válhatnak így elérhetővé!

A Sunderfolk egyelőre nem kapott pontos megjelenési dátumot, ám várhatóan valamikor 2025-ben érkezik PC-re, Xbox Series X/S-re, PlayStation 5-re és Nintendo Switchre.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...