Spanyolul nem, de mexikóiul tud a Kinect

  • Írta: InGen
  • 2010. szeptember 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A Kinect a megjelenést követően három fő nyelven érti majd meg az utasításokat, ám furcsa módon ezek között az eredeti spanyol nem szerepel, a mexikió viszont igen. A történelem visszavág az európai hódítóknak, legalábbis egy ideig, később ugyanis patch formájában ezt is pótolja majd a Microsoft.

Nos, nem vagyok nyelvész, úgyhogy egészen a mai napig azt hittem, hogy a mexikói és a spanyol nyelv körülbelül ugyanaz. A Microsoft azonban rávilágított, hogy ez közel sincsen így, a Kinect ugyanis három hivatalos nyelvvel startol most novemberben: az angol és a japán mellett ott figyel a mexikói is. S valóban, az eredeti spanyol nyelvet majd később, egy frissítés során teszik majd bele a rendszerbe.


Meglepő módon ugyanis a spanyol nyelv legalább annyira átalakult Közép-Amerikában az idők során, mint amennyire például az angol is különbözik a világ egyes pontjain. És ha már az angolnál tartunk: a Kinect háromfélét tud majd ebből, a kanadait, az amerikait és persze az egyesült királyságbelit. Ha tippelnem kéne, a legnagyobb különbség az lesz, hogy utóbbi esetében a "dúúúúdz" felkiáltás helyett a "m8s" hívószóra hozza majd be a rendszer a barátlistát.

14.
14.
dave280
még jó hogy tudok egy kicsit angolul... az alapokat
13.
13.
Yami
#1: Esélytelen...
De legalább lehet majd gyakorolni az angol kiejtést. :D

#11: Hülyeség.
12.
12.
papailajos
#11: Sztem az csak kamu!!!!
11.
11.
V1SoR
Máshol olvastam, hogy a többi országban egyenesen le is lesz tiltva úgy ahogy van a hangvezérlés. Ez most akkor így van, vagy kamu ?
10.
10.
ATi0021
Elsőre meglepő volt olvasni, hogy mexikói nyelv. Én inkább egy németet vártam. De ha jobban belegondolunk USA-ba bizony elég sok angolul nem vagy alig beszélő mexikói van, akik pénzére számít az MS.
9.
9.
VIPD
a mexicoi tényleg világnyelv:S akkor már német vagy francia végül is nekem 8 megy az angol:D
8.
8.
noobert
#2: Jó hogy égre itt van a suli,de szerintem mehetnél egy kis korepre is..:D
7.
7.
noobert
#2: Jó hogy égre itt van a suli,de szerintem mehetnél egy kis korepre is..:D
6.
6.
izomkukac
ez kedves dolog, de latin amerikában is ugyanúgy tudnak spanyolul beszélni mint Spanyolországban, szóval eléggé felesleges :D
5.
5.
Robben84
német legyen és én boldog is leszek
4.
4.
InGen
3.
3.
.LnB
majd a felhasználó tanítja :D szerintem simán lehetne egy menü, ahol az angol parancsokat át lehetne írni, vagy felmondani a magyar megfelelőjét. bár nem tudom ki akar akár több 100 parancsal bíbelődni :D
2.
2.
HATRED
érdekes, amúgy Mexikó az közép és nem dél amerika
1.
1.
K/G.
Duuuuudddeeee. :)
Vajon ha jön magyar live a kinectet is megtanítják magyarul?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...