Szörnnyel válaszolt az NVIDIA a Scorpióra

  • Írta: fojesz
  • 2017. április 7.
  • Hardver
Link másolása
Direkt vagy sem, de az NVIDIA az Xbox Scorpio leleplezésével párhuzamosan mutatta be a legújabb csúcskártyáját. A GeForce Titan Xp valóságos szörnyeteg, de meg is kérik az árát: 1200 dollárba fáj.

A GeForce GTX 1080 Ti érkezésével lényegében feleslegessé vált a Titan X, az új videokártya ugyanis 500 dollárral olcsóbban kínál szinte azonos teljesítményt. Aggodalomra azonban semmi ok, az NVIDIA azokat sem hagyja magára, akik egy 1200 dolláros csúcsragadozóban gondolkodnak, nekik mutatta be a cég a GeForce Titan Xp-t.

Az új kártya a Pascal-alapú GP102 GPU-ra építkezik, amely 3840 CUDA-magot vonultat fel 1582 MHz-es órajel mellett. Memóriában sem szűkölködik, 12 GB GDDR5X RAM jutott rá, aminek a maximális sávszélessége 547,7 GB/s. A kártya nyers számítási teljesítménye 12 TFLOPS, a TDP-je pedig 250 watt, vagyis fogyasztás tekintetében úgy vizsgázik, mint az elődje.

A bevállalósabbak már berendelhetik a gyártótól.

54.
54.
Neo1989
A PC meg a Konzol sose volt 1 kategória. Kár ezen vitázni.
35.
35.
greenmelon
#15: "De vigyázz mert a az a pár kispcs aki teleszarja mostanság a kommentszekciót , mert NINCS MIVEL JÁTSZANIUK"

Ember, ha ennyire halvány lila gőzöd sincs a PC gamingről, minek nyilatkozol ebben a topikban? :(
32.
32.
vmiki88
Anyádat, de drága vagy!
30.
30.
lesik20
#29: Ja bocs végülis jogos, az ember nem azért vesz GTX Titánokat hogy a hosszú ideig a lehető legjobb videokártyája legye. Végülis fél év mindenkinek bőven elég
29.
29.
Heldengeist
#27: És ki nem szarja le? Ez nem az a kategória, amit veszünk. Amit meg ténylegesen nekünk szánnak, az ugyanannyi, mint eddig. A 780 Ti is 699$-ért indult, a 1080 Ti is onnan fog, a GTX770 is 399$-ért indult, a 1070 pedig 379$. Nem ez a generáció drágább legalábbis a Titan árazásától eltekintve, hanem pont az előző volt olcsóbb.
28.
28.
lesik20
#27: Az AMD tény hogy többször kiadta az FX szériát, viszont általában várt legalább egy évet a kiadások között..


Te tudod hogy ez mi? Mivel a GTX 1080 ti veri a Titan X (pascal-t) ezuton már elavult lett. Ezért kiadnak még egy Titánt, Ez még érthető.

Csak az a baj hogy ezzel a taktikával folyamatosan tejelik a tehenet, egyre drágább lesznek a videókártyák. (Csak a mostani Nvidia generáció 50-100 drágább az GTX 900 szériánál)
27.
27.
Heldengeist
#2: Mikor nem volt ilyen ez az ipar? A gyártók mindig adtak ki új termékeket, néha azért, mert marketing értéke van, ha az övék a legjobb, néha meg csak simán, hogy beszéljenek róla. Az AMD FX-9000 procik mire voltak jók? Semmire. Alig voltak gyorsabbak a 8000-eseknél és fűtöttek, mint egy villanyrezsó. Viszont a köztudatban tartották a márkát/gyártót. Jött egy új termék, függetlenül attól, volt-e értelme, beszélt róla a sajtó, beszéltek róla a fórumokon.
26.
26.
GAMEROD
Másodpercenként jön ki erősebb videokártya, ehhez képest évente jönnek ki egyre gyengébb játékok. Jó arányba és irányba haladunk.
25.
25.
Norbiii
Ilyen téren sosem érdekelt, hogy egy játék exkluzív e, vagy sem, hiszen ha az adott játék jó, akkor teljesen mind1! Régen a legtöbbet talán multis játékokkal játszottam, nem azt néztem, hog ex-e, viszont figyelmes lettem a Sony exkluzívjaira, és ezekre már külön odafigyelek, ahogyan a Nintendo címeknél is a Mario és társai játékok érdekelnek a legjobban.

Az exluzív és/vagy a saját belsős címek meg arra is jók, hogy legyen egy egészséges verseny, egyiken Unchartedet, a másikon Halo, a harmadikon Zelda, és lehet választani!
21.
21.
Gykrizsi
#8: Érdekes, hogy itt a moderátorok a legnagyobb francok. Bevágsz egy ilyen mondatot ide, majd ha valaki visszaszól, gondolom megy a moderálás.
20.
20.
Prax
Nem tudom mit szamit az ara. Aki megengedheti maganak az megveszi, aki nem, az nem. En valami 1050/60-ban gondolkozom, azzal egy ideig kihuzom majd szerintem. Az eves telefoncseret se ertem, de lehet velem a baj.
15.
15.
Duken
#8: +1 Nagyon okossan csinálta a sony hogy ennyire beerõsített software terén. De vigyázz mert a az a pár kispcs aki teleszarja mostanság a kommentszekciót , mert nincs mivel játszaniuk, mindjárt megmondja a tutit.Addig csapatom tovább a P5-öt.:)
13.
13.
logic5
#10: EGY PC-S VGA-RÓL BESZÉLÜNK? MEG EGY KONZOLRÓL. HOGY JÖN A KETTŐ EGYMÁSHOZ? Te nem gondolkodsz :D
10.
10.
Szabby999
#7: Úgy van értelme összehasonlítani kedves "LOÁL", hogy az új XBOX grafikus processzorát az nVidia riválisa, az AMD gyártja.

Neveddel ellentétben nem ártana néha gondolkodnod, nem szégyen.
8.
8.
felegyi
#5: A Scorpionál sem az ár/teljesítmény a mérvadó, tipikusan az a konzol aminek ereje van de lelke nincs... alias játékfelhozatal. Csináltunk egy konzolt feleslegesen csak hogy jobb legyen mint a Pro. Nvidia bácsi csinált egy VGA-t csak hogy fitogtassa az erőbéli behozhatatlan előnyét a PC-nek.
7.
7.
logic5
Azt áruljátok el, hogy jön egy VGA, egy konzolhoz. Mi értelme összehasonlítani stb.. :D LOÁL
6.
6.
Extol
3.
3.
lesik20
A Rohadt AMD meg semmi infot nem nyom a Vegával kapcsolatban...
2.
2.
lesik20
Gratula Nvidia.

Aki megvette a Titan X-et tavaly Szeptemberben, fél év múlva kiadják a felújitott változatott.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...