Így fog futni az új PES és a Project CARS

Link másolása
Az új generáció eljövetelével nagyon megszaporodtak a játékok sebességét és felbontását firtató hírek. Ezúttal a Konami idei focis játékának és a Slightly Mad régóta várt autós csodájának a technikai hátteréről tudtunk meg többet.

Vessük is bele magunkat a közepébe: Andry Tudor elmondása szerint a Project CARS fejlesztőinek célja az, hogy PS4-en és Xbox One-on is elérjék a 60 fps-t és az 1080p-s felbontást. Hozzátette azt is, hogy az utóbbit még Xbox One-on nem sikerült megoldani, de aggodalomra semmi ok, mert az optimalizálás még mindig tart. Emellett a játék Wii U-ra is érkezik valamikor jövőre, de a fejlesztők szerint ezen a konzolon ne számítsunk ilyen teljesítményre.

A másik felbontást és fps-számot firtató játékunk ezúttal a Pro Evolution Soccer idei része, mely elsőként látogat el az új konzolokra. A játék japán weboldalán lettek figyelmesek a rajongók az alul látható képre. Ezek szerint a játék Xbox One verziója a megszokottnál is jobban elmarad felbontás terén a PS4-es változattól. Míg a Sony konzolján 1080p-ben élvezhetjük a játékot, addig az új Xbox-on csak 720p-ben játszhatunk.

A különbség amúgy nem lenne meglepő, hiszen a szintén Fox Engine-t használó Metal Gear Solid 5 is kisebb felbontással fut Xbox One-on.

13.
13.
Intricate
#12: jogos..ezert van PC-m is meg PS4 is, a konzol igazabol az exclusive jatekok miatt. Ami meg jon PC-re is az egyertelmuen ott szerzem be.
12.
12.
dzsiádzsó
#10: Az a baj még 30 fpd mellett sem képes 1080p-be, pont nem érdekelne, ahogy mondjuk 1 éve sem érdekelt, ha X360-on 600p-be ment valami, csak a gond az, hogy az új gépek egy éve sincsenek piacon, mi lesz 5 év múlva, ha 2-3 éves high pc-s grafikát sem hoznak...
10.
10.
Intricate
#2: Felesleges ezen vitazni, mar elfogadott teny, hogy a X1 hardware-ileg gyengebb es nem kepes full HD-re nagyon sok jateknal 600 FPS mellett. Ez teny, nem ez az utolso jatek ami gyengebben fog muzsikalni X1-on..
9.
9.
Raam989
Ezek az összehasonlítások annyira feleslegesek. Én személy szerint Ps4-et vettem, erre fogom megvenni a Project Carst. Magasról teszek rá, hogy a többi gépen szebb, vagy csúnyább lesz -e...
8.
8.
Raam989
#6: Akkor toljad PC-n. Adios.
6.
6.
dzsiádzsó
Az optimalizálás azt fogja jelenteni, mint a Forzánál, hogy ps2 óta nem látott módon butítják a grafikát?Megint 20x20-as pacában fut majd a tükröződés a kocsiba, nem lesz AA, esetleg felém forduló papírközönség lesz :)? Nagyon vártam anno X1-et, de kb a hardver összetevők óta lehetett tudni hatalmas hasra zúgás lesz belőle, még nincs egy éve a piacon, ez szégyen! Mi lesz 5 év múlva? PS4 se nagy szám, nagyon nagy csalódás (főleg az előző generáció miatt) az új gépek...
Nem gondoltam volna, pc-n fogok játszani, főleg, hogy rühellem a sok kompatibilitási problémát, de ezt az iszfosvánt nem tolják le a torkomon, a ps4-n lehet még agyalok, ha jönnek jobb játékok, amik sajnos most X1-re vannak megint :/
5.
5.
kristof97
#2: Azt kétlem, hogy a Sony fizetne a fejlesztőknek, hogy gyengébb legyen a játék Xbox One-on, mivel az MS-el ilyen pénzversenybe felesleges beszállni, mert sokkal nagyobb cég, mint a Sony. Az offline multi meg egy focis játéknál nem hinném, hogy nagyon megdobná számítási teljesítményt, hogy ne lenne mindegy, hogy hányan vannak a játékosok, mert nem osztott képernyőben megy. Esetleg amiatt lehet, hogy a konzol csak ennyi kontrollert kezel egyszerre.
4.
4.
aordog
Ha a WiiU verzio legalább a Most Wanted szintjét eléri, akkor nincs vele gond.
3.
3.
kazuma1989
Fifának meg a pesnek is megvan a demója PS4en, de az utóbinak nagyon gyèr a grafikája a fifához kèpest.Szóval nem èrtem One-nak is simán vinnie kellene.Nevetsègesek a fejlesztők.Igy mèg a 360 is viszi...
2.
2.
PaprikaJancsi
Látszik, hogy milyen hanyag fejlesztő, mert simán bírná a PES 1080p-ben, mivel a Fifa 15 ( fényévekkel szebb mint a pes ) mégis bírja az 1080p 60 FPS-t. Bár az is lehet, hogy a Sony a zsebébe nyúlt, hogy vegyék le a felbontást One-on. A másik, hogy Ps4-en 1-4 ember tudja játszani, míg One-on 1-8 ember.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...