Távozott az Embracer Group ügyvezetője

  • Írta: pandaril
  • 2023. november 7.
  • Biznisz
Link másolása
Egil Strunke az idei rázós év miatt hagyta ott ismét a céget, de már saját vállalkozás alapításán dolgozik, a Strunke Games-en. Közben újabb Embracer-stúdiót ért el a leépítési hullám.

Az Embracer ernyővállalat eddigi ügyvezető igazgatója, Egil Strunke Linkedin-posztban tudatta a nagyvilággal, hogy távozott nem csak a pozíciójából, de magától a cégtől is. Természetesen egyik szeme sír, mivel kiváltság volt ennyi nagyszerű emberrel dolgozni, másik szeme viszont nevet, hisz új kihívások és lehetőségek várják. Mivel saját magát "svéd svájci bicskának" tartja, így nem is csoda, hogy már a saját játékstúdióján, a Strunke Games-en dolgozik. Hogy ez a cég esetleg bekerül-e egyszer az Embracer ölelésébe? Egyelőre nehéz megmondani.

Nem vezető pozícióból távozó úr az egyetlen, aki elhagyja a cégcsoportot, ugyanis a létszámcsökkentés és spórolás okán hónapok óta tartó elbocsájtási hullám elérte a Cryptic csapatát is. A fejlesztők olyan MMO-kat készítettek és fejlesztenek a mai napig, mint a Neverwinter vagy a Start Trek Online. Hogy a nagyjából 100 fős csapatból mennyit bocsájtottak el, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy ugyanazokkal az érvekkel építették le a céget, mint amilyenekkel a Crystal Dynamics és a Zen Studios munkatársait is elküldték.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...