A Take-Two veszi a meg a Gearboxot

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 28.
  • Biznisz
Link másolása
Amiről eddig csak találgatások voltak, az immár hivatalos. Randy Pitchford csapatának megvásárlása a tervek szerint már a nyáron lezárul, a jövőben a 2K brand égisze alatt alkotnak majd.

Az Embracer tavalyi csúfos üzleti kudarcának a mai napig érződnek az utórezgései. A közelmúltban a Saber Interactive-ot adta el a svéd ernyővállalat, de sok más kiadó és fejlesztőstúdió áruba bocsájtását is kilátásba helyezték. Az egyik ilyen a Gearbox Entertainment Company, ami a cég kiadói és fejlesztői ágát is magába foglalja.

Az előzetes híresztelések úgy fest, hogy igaznak bizonyultak, hisz most már maga a Take-Two jelentette be az adásvételt. A 460 millió dolláros üzlet értelmében a Gearbox 2024. június 30. előtt a Take-Two birtokába kerül, és a jövőben a 2K brand alatt dolgozik majd az új fejlesztőcsapat. Ezzel a lépéssel a 2K is nyer, hisz a saját projektjeiken felül a stúdió más játékain is dolgoznak majd így a Gearbox veterán fejlesztői.

A felvásárlás értelmében a Gearbox minden jelenlegi és jövőbeni franchise-a a Take-Two tulajdonába kerül. A bejelentésből az is kiderült, hogy a Pitchford csapata jelenleg hat projekten dolgozik, amiből öt folytatás, és többek között egy Borderlands- és egy Homeworld-játék is készülőben van. Azt is megerősítették, hogy a Gearbox vezetősége és felépítése változatlan formában marad majd meg.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...