A Sega eladta a Relic Entertainmentet

  • Írta: szlav
  • 2024. március 28.
  • Biznisz
Link másolása
A leépítési hullám elérte a Sega európai kirendeltségét is. Az elbocsátások a Creative Assembly és a Hardlight csapatát is érintik, a Relic Entertainment pedig kiválik a Segából.

Ahogy a tavalyi év, úgy az idei is a sorozatos létszámcsökkentésről szól a játékiparban. Sajnos nem meglepő, hogy a Segát is elérte ez a szomorú ipari trend, melynek levét az európai ágazat stúdiói isszák csak meg igazán. Az IGN jelentése szerint körülbelül 240 alkalmazottól válik meg a vállalat. Érintettek a Sega Europe alkalmazottai, a Total War-játékokat készítő Creative Assemly dolgozói, illetve a Hardlight alkalmazottai, akiknek a Sonic Dream Teamet köszönhettük.

Habár a Sports Interactive és a Two Point Studios az eddigi infók szerint nem érintett az ügyben, a lavina itt közel sem áll még meg. A Sega ugyanis úgy döntött, hogy eladja a Relic Entertainmentet, a Dawn of War-játékok és a Company of Heroes-sorozat fejlesztőstúdióját. A stúdió alább mellékelt közleménye szerint meglepő módon független csapatként folytatja tovább a munkát - ebben egy meg nem nevezett külső befektető is kulcsfontosságú szerepet játszott.

A Relic Entertainment átalakulása bizonyára nem lesz zökkenőmentes folyamat, ám a stúdió abban megerősítette a játékosokat, hogy nem adják fel a jelenleg is aktív játékaik támogatását. A Company of Heroes 3 1.6-os frissítése például továbbra is úton van, áprilisban számíthatnak rá a rajongók.

3.
3.
crytek
#2: De valakinek mégis kellett a cég..remélem készül még sok jóság
2.
2.
sasncore
#1: Ezt a csapatot már szétverték, régi Dawn of War és COH közelébe nem értek az 'újabb' játékaik.
1.
1.
crytek
Szép átalakulásuk...ahogy látom nem lesz az hogy 2-3 nagy cég kezében lesz az összes game mert a "nagynak hitt" cégek is látszólag csövesek :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...