Európai toplista: négyféle Fallout a top 10-ben

  • Írta: szlav
  • 2024. április 18.
  • Toplista
Link másolása
Az Amazon nagysikerű tévésorozatának köszönhetően gyakorlatilag az összes Fallout-játék eladása az egekbe szökött. A digitális és dobozos eladásokat is mérő európai toplistán négy különböző Fallout is szerepel.

A GamesIndustry.biz ezúttal a GSD európai játékeladási listáját közölte, aminek nemcsak azért örülhetünk, mert nagyobb földrajzi területet fed le, de azért is, mert a megszokott brit toplistával ellentétben itt a dobozos és digitális piacok összesített adatait láthatjuk. A fenti linkre kattintva láthatjátok az eladási adatokat közlő vállalatok és a mérésben résztvevő országok igen széles listáját.

No, de térjünk is rá magára a toplistára, hiszen történtek bőven érdekességek: történetesen az, hogy a Fallout-sorozat mindenkinek meghozta a kedvét a posztapokaliptikus túrázáshoz. Kóláskupakokkal a zsebben, dugig tömött inventorytól szenvedve vetették rá magukat a játékosok újra a Fallout 4-re, a Fallout 76-ra, a Fallout: New Vegasra és a Fallout 3-ra, és valószínűleg hasonló lendületet kaptak a régebbi részek, illetve a mobilos spin-off is.

A 2015-ös Fallout 4 eladásai például 7500%-os (nem elírás!) növekedéssel lőttek az égbe az azt megelőző hét eladásaihoz képest - a sorozat népszerűsége mellett nyilván az is közrejátszott, hogy a legtöbb platformon mély leárazást élvez az egész franchise. A friss eladások 69%-a egyébként a PC-s tábortól érkezett, ami nem meglepő, hiszen a Fallout 4 szabadon elérhető az Xbox Game Pass és a PlayStation Plus Extra előfizetői számára.

85%-ot ugrott a Fallout 76 is. Ez nyilván nem akkora szó, mint a Fallout 4 teljesítménye, de ez aligha lehet meglepetés, hiszen az MMO-sított rész szörnyű visszhangot gerjesztett az indulásakor (azóta egyébként egészen remek játék kerekedett belőle). A top 10-es élmezőnybe a 9. és 10. helyen felfért még a Fallout: New Vegas és a Fallout 3 is, de jóval lejjebb, a 43., 57. és 70. pozícióban becsekkolt a Fallout Classic Collection, a Fallout 2 és az eredeti Fallout is.

1. Fallout 4
2. Helldivers II
3. EA Sports FC 24
4. Grand Theft Auto V
5. Call of Duty: Modern Warfare III
6. Red Dead Redemption 2
7. Hogwarts Legacy
8. Fallout 76
9. Fallout: New Vegas
10. Fallout 3

1.
1.
Extol
Mivel Steam-en tartanak még az akciók én is megvettem a régi részeket (Brotherhood of Steel pl.)
Az én esetemben ez független a tévésorozattól.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...