Egy évvel a premier után leállnak a Gundam Evolution szerverei

  • Írta: zoenn
  • 2023. július 20.
  • Gyászhír
Link másolása
Nem volt túl népszerű az ismert anime világában játszódó online lövöldözős játék, a Bandai Namco alig egy évvel a megjelenés után máris elkaszálja a Gundam Evolutiont.

A Gundam Evolution a népszerű anime világában játszódó free-to-play shooter tavaly szeptemberben érkezett a Steamre, majd decemberben befutottak a konzolos változatok is. Sajnos a játék nem úgy muzsikált, ahogy azt a Bandai Namco Online remélte, így a móka 2023. november 29-én véget ér.

"Nagy szomorúsággal jelentjük be a Gundam Evolution lezárását" - fogalmazott egy blogbejegyzésben Kazuya Maruyama producer. "Olyan címet szerettünk volna készíteni, amely összehozza az FPS- és a Gundam-rajongókat is.(...) Sajnos úgy látjuk, többé már nem tudunk olyan szolgáltatást nyújtani, ami kielégíti a játékosokat.".

Bár Maruyama nem említi, az alacsony játékosszám valószínűleg szerepet játszott ebben a döntésben. A Gundam Evolution 56 ezer játékossal tetőzött a debütálásakor, mostanra ez a szám alig éri el a 300-at naponta.

A fejlesztő ezen felül minden támogatást megköszönt a rajongóknak, és hiába az év végi kasza, a hatodik szezon gond nélkül el fog startolni hamarosan, viszont az EVO Coinok vásárlása július 26. után már nem lesz lehetséges.

1.
1.
Extol
Mennyi játék jut erre a sorsra
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...