Hackertámadás áldozatául esett a Disney

  • Írta: osan
  • 2024. július 15.
  • Érdekesség
Link másolása
A NullBulge hackercsoport támadta meg sikeresen a Disney belső Slack-csoportját, s ezzel üzeneteket, fájlokat, kódokat és még sok mást kaparintottak meg állítólag – derül ki a Hackread cikkéből.

A Hackread értesülései szerint a NullBulge hackercsoport a cégóriás teljes belsős Slack-csoport kommunikációját megszerezte és ezzel olyan üzeneteket, fájlokat és egyéb más adatokat szereztek meg, melyeket a fejlesztők küldtek egymásnak.

Elméletileg a hétvégi Aliens: Fireteam Elite 2 szivárgás is ennek a hackertámadásnak köszönhető, de valószínűleg bőven van még ott, ahonnan az jött. A hackercsoport X-en jelentette be sikeres akcióját és a posztban belinkelték saját oldalukat is, ahol arról írnak, hogy miért és kiket támadnak meg általában.

Elmondásuk alapján a művészek jogaiért teszik és célpontjuk mindig olyasvalaki, aki kriptót reklámoz, MI által generált művészeti elemeket használ vagy éppen lop. 1.1 terrabájt adatot sikerül ellopniuk a Disney-től, kíváncsian várjuk mi fog még kiszivárogni Mickey egér cégétől.

2.
2.
delphijos
#1: Hihetetlen etikátlan ez a stílus “újságírás” címen. Volt itt már hasonló, amikor kb. mindenki visszautasította hogy lopott adatokat használjanak fel hírekhez ( egy nagy hackertámadás után ) , de a GK-t nem zavarta…
1.
1.
Nothing
"kíváncsian várjuk mi fog még kiszivárogni Mickey egér cégétől"

Nem mintha védeni akarnám a "Mickey egér céget", de ez úgy hangzik, mintha a bűnözőkkel szimpatizálnál. Képzeld el, hogy elrabolnak, de a média ahelyett, hogy szörnyűlködne az eseten, inkább dörzsölné a tenyerét, mert talán elkaphat majd rólad pár szaftos képet...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...