Hírarchívum - 2024. október

7 napos munkahetek várnak a Star Citizen fejlesztőire

Ezt nevezzük crunch-nak! Kötelező 7 napos munkahetet vezetett be a Cloud Imperium Games a fejlesztőinek a Citizencon előtti párhetes hajrában, pedig a Star Citizen teljes megjelenése továbbra sincs kilátásban.

A fejlesztőket kérdezi a Microsoft, hogy miért kerülik az Xbox-ot

Szeptember végén tették közzé a visszajelzésről szóló kérésüket, mivel szeretnék tudni, hogy honnan ered az a trend, miszerint sorra jelennek meg játékok Xbox-port nélkül.

A mobilplatformján is ingyenes játékokkal csábít majd az Epic Games Store

Szeptemberben elindult az Epic Games Store mobilos alkalmazásboltja, és habár a platform még gyerekcipőben jár, a vállalat pontosan tudja, hogy mivel csalogathatja majd magához itt is a játékosokat.

Erősen nyitott a Throne and Liberty

A dél-koreai MMORPG nyugati megjelenése igen szép számokat produkált, bár elmarad az Amazon Games kiadásában eddig megjelent játékokétól. A kérdés persze az, hogy meg tudja-e tartani a közönségét a játék.

Co-op mód készülhet az Assassin's Creed: Shadowshoz

Lapértesülések szerint a League nevű játékmódot már bőven azelőtt elkezdték fejleszteni, hogy bejelentették volna a játék csúszását, sőt nem is lesz kész a februári megjelenésre.

Friss traileren az A Quiet Place: The Road Ahead

Ezúttal nem a játékmenetbe, hanem a történetbe nyerhetünk egy kis betekintést. Egy biztos: a játék minden téren igyekszik megidézni a filmek hangulatát, csak ezúttal a túlélés rajtunk múlik majd.

Launch traileren az Until Dawn új verziója

Pár nappal a megjelenés előtt megtekinthető az utolsó kedvcsináló, igaz, ez csak egy nyúlfarknyi adag a közel három órás kiszivárgott anyaghoz részlethez képest.

Jövőre érkezik a Watch Out for Goblins!

A SQYD.studio Goblinos őrülete a bugyuta arcokkal és a rongybaba fizikával együttesen egy igazán érdekes egyveleget alkot, a menyétkedő lényekkel furcsa szerkezeteket lehet építeni, és bunyózni óraszám.

Masahiro Sakurai befejezi YouTube csatornáját

Október közepén érkezik a fináléval a Smash Bros. legendás megalkotója, a videójáték-gyártással foglalkozó videóit több mint 2 éven át töltögette fel, megosztva tapasztalatait a nagyvilággal.

29 év után megszűnik a PLAY magazin

Az Egyesült Királyság leghosszabb ideig futó PlayStation tematikájú magazinja 2016-ban megélt egy rövidebb digitális átállást, majd leállítása után 2021-ben új tulajdonossal indult újra, most azonban a jelek szerint végleg elköszön a PLAY.