Izgatottan várják a játékfejlesztők az új iPhone-t

  • Írta: fojesz
  • 2009. június 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Júliusban érkezik az új iPhone 3G S, a telefont pedig már izgatottan várják a játékfejlesztők is - szerintük az új készülék maga mögé utasíthatja a PSP-t.
Júliusban érkezik az új iPhone 3G S, a telefont pedig már izgatottan várják a játékfejlesztők is - szerintük az új készülék maga mögé utasíthatja a PSP-t.

Az iPhone-t már most is sokan zsebkonzolként emlegetik, s a 3G S új képességeinek köszönhetően vélhetően tovább nő majd a telefon népszerűsége a játékfejlesztők és persze a játékosok körében. A megújult Ájfón OpenGL 2.0 támogatással jelenik meg júliusban, s így a Fishlabs munkatársai szerint teljesítményben végleg maga mögé utasíthatja a Sony kézikonzolját, a PSP-t. A 3G S-nek nagy hátránya viszont a magas ára, illetve a dráguló fejlesztési költségek is: a készítők nyilván csak a nagyobb, s persze drágább projekteknél gondolkodnak majd az új grafikai lehetőségek kiaknázásában, az olcsóbb, 1 dolláros alkalmazásoknál továbbra se számítsunk pöpec árnyékokra és egyéb extrákra.

24.
24.
lime
Tisztelt OldM4n!

Cégünk pont egy ilyen öntelt majmot keres mint maga, így hajlandóak vagyunk az előbbi hozzászólásban említett havi 500 ezer forint helyett

3 millió forintot is fizetni (igazgatói beosztás), hisz ekkora szakmai kvalitás illetve tapasztalat és szakártelem nem gyakori.Emellett ócska "mondeóját" is örömmel cseréljük 7-es bm.w(reklám elkerüése végett)-re.

Várom szíves érdeklődését.

Tisztelettel:

Schwarz Péter

Magyarországi Fukarok Egyesülete
23.
23.
JoNdo
21:"de mondjuk én kiröhögnélek az én szakmai kvalitásommal és tapasztalatommal, ha nekem beajánlanál 300 nettót egy hónapra. Ötnél már esetleg meghallgatlak."

beszarik a picsám, micsoda elcseszett karvajzsidó
22.
22.
Mateo87
24: "Ettöl az Iphone már rég rövidzárlatot kapna." -> ne beszéljünk ostobaságokat: az iphone hardware-ileg erősebb, mint a psp, a 3G S kb 2x olyan gyors processzorral fog rendelkezni.

csak hogy tisztában legyünk a dolgokkal:

psp cpu: 333 MHz; RAM: 32MB

iPhone 3G cpu: 620 MHz, underclocked to 412 MHz; RAM: 128MB

de hát ne hasonlítsuk iphone-hoz, mert az telefon :) hasonlítsuk inkább az ipod touchoz. az 2g ipod touch processzora 532MHz-en fut, szóval a psp-s játékok nem nagyon izzasztanák meg :P

a legnagyobb hátrányuk a psp-vel szemben, hogy nincsenek gombjai. de majd megoldják:

http://cultofmac.com/wp-content/uploads/200800901-belkin-iphone.jpg
21.
21.
szambotomi
21: na megszólalt a zsidó...
20.
20.
Tilla25
Nem tudom hogy miért kell összehasonlita egymásal a PSP-t és az Iphone-t. Semmi közük egymáshoz. Egyik az telefon másik meg kézi konzol. Játékok terén simán veri a PSP az iphone-t. Aki látta a Gran Turismo pár jelenetét az tudja miröl beszélek. A grafika már majd nem PS2 szint, 800 auto és kb 60 pálya. Ettöl az Iphone már rég rövidzárlatot kapna. De ennyi erövel már a PS3-tól is okosabb és jobb az iphone. Mert ugye a PS3-ba is csak a grafika jobb.....
19.
19.
Mateo87
22: ne a MGS játékot vedd, mert az szégyen az iphone-on. nézd inkább a sims 3-at, nfs undercovert, crazy machinest, rolando, sway, terminator, hogy csak a jobbakat említsem. és hogy le fogja-e győzni a psp-t az új iphone? részemről már a 3g is legyőzte, egyszerűen kifogástalan mind zenelejátszás, filmezés vonaton pl, játékok és internet terén egyaránt. egy fél éve vagyok tulajdonosa, és egyszer sem bántam meg hogy megvettem. sőt a testvérem bánkódott, hogy miért omniát vett iphone helyett. eleinte nem hitt nekem, hogy milyen jó teló az iphone, most meg csak néz, hogy milyen appok vannak rá (mert ugye nem csak a játék, de az appok terén is erős az iphone), meg hogy mennyire stabil, gyors, stb. most meg próbálja elsózni, hogy vehessen majd 3G S-t. és ez nem véletlen!

egyébként szeretek játszani, de psp-t nem vennék, mert társasági körömben hülyének néznének. de úgy adódott, hogy az iphonet be tudtam szerezni olcsón, azon játszani is tudok, sőt még a társasági köröm (akik alapból egyáltalán nem gamerek) vígan el tudnak órákat szórakozni rajta, mikor épp nincs más dolguk...

a többi mobiltelefon, amit említettetek. hát nemtudom, a legtöbb az oprendszeren csúszik el, a windows mobile egy gány (már bocsánat). volt dolgom nem egy ilyen telefonnal. a másik dolog a támogatottságuk. hiába tud sok mindent, ha nem tudod kihasználni (gondolok itt az appokra). nézzetek csak szét, több mint 30.000 app+game érhető el az iphone-ra 10-11 hónap után, a win-mobile-ra 25.000 jött ki 8 év alatt. elgondolkoztató, nem?
18.
18.
jeti93
18: csak az iphone-nak 480x320 a felbontása, a pc-nek meg 1280*800. Ha annyira lenne kiodolgozva az ihphone-on a játék mint pc-n lenne, akkor még egy fát se tudna betölteni.



Szerintem az Iphone egy nagyon rossz teló a magyaroknak. A gazdagabb országokban persze nagyon jó, de az árából én veszek egy olcsó érintőképernyős LG-t, vagy egy SE walkmant, ami sokkal jobban szól mint az IPhone, és mellé egy PSP-t. Persze ez a gazdagabb országokban úgy is lehet, hogy IPhone-t is, és PSP-t is vesznek. Amúgy semmit nem tud az IPhone az SE X1-hez, vagy az N97-hez képest, mint mobil. Szerintem az emberek csak azért vesznek IPhone-t mert, az a divat. Amúgy az egész érintőképernyős dolog ázsiából jött, a jelek miatt, és asszem eu-ban meg usa-ban az első érintőképernyős mobilt az SE dobta ki. Szal az Apple másolt és nem a többi cég.

Az meg, hogy melyik platformra jönnek ki jobb játékok PSP vagy IPhone az nem nehéz kérdés: PSP-s MGS-el, vagy IPhone-os MGS-el játszanátok inkább?
17.
17.
OldM4n
Melyik IQ-bajnok állt neki összehasonlítani egy telefont, egy hordozható zsebKVARCJÁTÉK-kal???? Ennyi erővel Hasonlítsd össze a mondeomat légyszives egy Jumbo Jet-tel (De szar tényleg a mondeo, csak öten férnek bele, és csak kétszázzal megy, bezzeg a Jumboba 700-an férnek és 500 felett megy!)

19: Kedves Gergely, részben igazad van, részben nincs. Ma az átlag EGY iPhone per hó magyarországon, lévén 116.000 az átlagbér, de mondjuk én kiröhögnélek az én szakmai kvalitásommal és tapasztalatommal, ha nekem beajánlanál 300 nettót egy hónapra. Ötnél már esetleg meghallgatlak. Egyébként pedig becsületes munkából élek. A "bármelyiket" tartom erősen túlzónak. Üdv!
16.
16.
szegedi.gergely
15: Szeretnék olyan átlagkeresetet, amiből csak havi 2-3 iPhone kijönne, de szerintem bármelyik tisztes munkából élő honfitársam kiegyezne ekkora fizetésben...

Szerintem elnézted az átlagot egy határral....
15.
15.
dareal
speciel már az alap 3G erősebb HW-el rendelkezik mint a PSP. persze ez kevés vigasz, lévén játék tekintetéből az számít, hogy milyen szoftver érhető el rá. ez még kevés, ez tény. no de ne feledjük, hogy ez az ágazata még csak fél éve indult el! (illetve a mostani új iphone leginkább a játékok miatt kapott némi vérfrissítést) ennek ellenére pl ott az x-plane, ami nem kevés számítást igényel (virtuális légcsatorna, ez biza még sok játékos asztali pc-jét is megizzasztja (celeron procikat), ezen meg vígan fut!)
14.
14.
Wask
Szerintem olyan dolgon vitatkoztok hogy Fidesz vagy MSZP, az iPhone teljesen rendbe van! Valljuk be hogy jó készülék lett, szerintem anno még Steve Jobs se tudta, hogy mit adott ki a kezéből! Lásd. AppStore későbbi bevezetése.

Amióta iPhone van a piacon azóta sorra minden mobil gyártó ezt próbálja másolni, kisebb nagyobb sikerrel! Mért? Mert jó, nagyon jó! Mindenki megtalálja rajta a neki való alkalmazást. Sok emberrel beszélgetek és baráttal, lehúzzák az iPhonet de amint tartok nekik egy kis előadást a telefonról, rögtön kérdik, hogy mennyiért hozol?! :D

Az új gép biztosan többet fog tudni mint egy PSP ebbe teljesen biztos vagyok, a mostani se kutya, aki egy kicsit lelkes és olvasgat, az már Quake3 arenázik útközbe a buszon : )

13.
13.
dareal
13: juj :)

akkor tanulj meg fogalmazni, mert ha 2 eszközt össze akarsz hasonlítani, akkor az általad előnyös eszköznél minek sorolsz fel olyan funkciót, ami a másiknál is tökéletes? :)
11.
11.
Arra senki se gondolt, hogy egy iPhone árán már egy high end pc-t is lehet venni?
10.
10.
szambotomi
10: tisztában vagyok vele, legközelebb odaírom te kis okos
9.
9.
Krekk
nemtom miért kell annyira összehasonlítani az iphone-t meg a psp-t. Van amit iphoneon jobb játszni, a stratégiák, logikai játékok (fieldrunners, monopoly, iSniper) és azok amikben élvezhetően van beépítve a mozgásérzékelő. De egy autós játékot vagy hack'n'slasht én sokkal szívesebben játszom pspn. Plussz pspre vannak komolyabb gámok, amik már valóban órákra kötnek le (persze a tartósabb gámok iphonera is jönnek, de még mindig nem ugyanaz a szavatosság). Például olyan minőségű God of War egy jó ideig nem lesz mint pspn, de mondhattam volna a Resistance-t vagy a Rock Band: Unpluggedt és még sok másik játékot. Eleve pspn egy játék 1.8 giga lehet, iphonera ekkore játékot sose fognak kiadni. Majd a kétkedőket meggyőzi a Gran Turismo, hogy melyik is a konzol:D Egyébként rövid 10-15 perce valóban jobb az iphone, hisz könnyebben belerázódsz a játékra, de ez nem véletlen, ezek a játékok pont arra lettek kitalálva. A pspnek sztem nem kell még félnie, hisz azon eleve sok gomb van, töb a variációs lehetőség (pl egy verekedős játék lehet nem lenne olyan élvezetes a telón...)
8.
8.
Aramisz93
#5: Próbálj rajta telefonálni :)
7.
7.
dareal
9: akkor tisztában lennél vele, hogy ezen is lehet zenét hallgatni (sőt :))
6.
6.
szambotomi
6: sajnos már volt hozzá szerencsém...
5.
5.
Guppi
Mozgásérzékelő még az én 0Ft-os telómban is van. XD
4.
4.
fojesz
Mondják azok, akik még nem találkoztak iPhone-nal. :P
3.
3.
szambotomi
A psp olcsó, mérföldekkel jobbak rá a játékok, és zenét is lehet rajta hallgatni
2.
2.
fojesz
1: Plusz az is támogatja a játékokat, nem? Elég komoly, hogy ezek a kütyük kiszorítják a hagyományos kézikonzolokat, ahogy az asztali konzolok is többek már, mint egyszerű játékgép.
1.
1.
klemid
Nah ez vicces lenne....xD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...