Notch szerint veszélyes a Steam egyeduralma

  • Írta: InGen
  • 2012. március 16.
  • Hír
Link másolása
Markus “Notch” Persson, a Minecraft alkotója mostanában szeret beszélni mindenféle játékvilággal kapcsolatos dologról. Most éppen arról nyilatkozott, mennyire örül, hogy egyre több versenytársa akad a Steamnek, az egyeduralom ugyanis szerinte sosem lehet jó.

Notch kicsit olyan, mint a játékvilág szabadságharcosa, aki egy egyedi, saját ötlettel és megvalósítással került fel a csúcsra. Talán ezért engedheti meg magának, hogy kifejezze véleményét, mely sokszor eltér a "nagyokétól". Most éppen a digitális piactereket uraló Steamet vette célba, persze csak barátságosan.


"Szerintem egy kicsit veszélyes, hogy csak egy digitális terjesztési platform legyen, mint például a Steam. Szeretem a Valve-ot, de már csak az elveim miatt is, úgy gondolom, hogy az egyetlen platform ötlete ijesztő" - mondta a svéd, aki szerint még a sokak által szidott Origin jelenléte is áldásos, habár annak néhány alapvető hibáját nem érti, főleg annak tekintetében, hogy az EA-nek nyolc éve volt tanulmányozni a Steamet. Az úriember úgy véli, ahelyett, hogy az EA a játékokkal kényszeríti rá az embereket az Origin használatára, inkább rá kellene mutatni arra, hogy azoknak miért is kellene igénybe venniük a szolgáltatást.

15.
15.
ribizly
#14: Az Origin-es rendszerre csak annyit, hogy már van magyarul és van support. Ha meg valamit meg akar az ember tudni, akkor kérdezzen hozzáértőt (akár a boltban), vagy nézzen fórumot... Ha meg analfabéta az ilyen dolgokban, akkor meg ne is vágjon bele, csak csináltassa meg mással és fizesse meg.
14.
14.
Azon kívül, hogy rohadt nagy mákja volt a minecrafttal, hogy felkapták, technikailag / tartalmilag amit csinált azt kvázi nulla... Minden tiszteletem mellett, úgy uszkve egy senki a játékipar tekintetében. Persze ettől, még meg van a joga, hogy bárhol, bármikor hülyét csináljon magából ... :D

Az originről meg annyit, hogy a szomszédom megvette a lányának a Sim3 egyik változatát (a szerencsétlen ráadásul dobozost :), majd 3 napig kínlódtak és nem bírták beregisztrálni / feltelepíteni / elindítani. Ők ugyanis az általános számítástechnikai analfabéták, a potenciális casual réteg :)))) Geci voltam, az mondtam neki, hogy szedjen le crack only zipet :))))
12.
12.
goblinfing
Notch mind idáig szimpatikus volt...most már nem
11.
11.
Extol
#9: Mentésekhez van Felhő szinkronizáció. Magához a játékokhoz természetesen nincs.
10.
10.
daenath
Szerintem jo az ha tobb szolgaltato van, a konkurencia nekunk vasarloknak kedvez, ha egy ceg monopol helyzetben van akkor azt csinal amit akkar es az arakat kedve szerint formalja, pelda erre a Windows, kar hogy nincs egy hasonlo OP rendszer, jo hogy van MAC meg LINUX, de nem emlitheto egy lapon, foleg ha jatszani akkarsz.
9.
9.
Optimus Prime
Az Origin mostanság többet akciózik, de a Steamen jobb ajánlatok vannak és bátrabb leárazások. Én mindkettőt használom, meg a többi digitális üzletet is. A Cryostasis felkerült a GOG-hoz. Én személy szerint onnan veszem meg, mert ott adnak pár extrák is a játékhoz.
Amiért nálam most nyerőbb az Origin az az, hogy nekik működik a Cloud szolgáltatásuk. Míg ezidáig egyetlen Steames címnél se. Legalábbis nálam.
8.
8.
Extol
Notch megszólalásának nincs nagy hírértéke sztem. Nem bírja elfogadni hogy valakinek vannak jobb ötletei is. Azt nem is fejtette ki hogy miért veszélyes, szal ennek se füle se farka.
7.
7.
Mortis
Komolyan, mintha nem állapodtak volna meg mindannyian. Ahogy az EA és a Valve, úgy Notch is velük. :)
Kartell-színjáték.
6.
6.
strike19
Szerintem és szükség van több szolgáltatóra.De! Mindegyik szolgáltatónál beszerezhető legyen minden játék.Nem akarok ilyen steam exclusive meg origin exclusive szavakat látni.Most egy kicsit furán hangzik a gondolat de szerintem lehetne olyan program klienset írni ami egyszerre tud kezelni steam és origin accuntot.
3.
3.
hedzsooo
Elvileg a piacnak es az arversenynek mondjuk jot tesz a konkurencia, szoval drukkolok inkabb picit az Origin-nek, h felnojjon a Steam-hez...es meg jobb arakon kapjuk aztan a jatekokat! :)
2.
2.
hedzsooo
"...a kedvencem akkor is az amikor a Mass Effect 2-nek a telepítője minden országban magyarul jelentkezik."

- Ezen borultam! XD Meg merje valaki allitani, h nem gondolnak a magyarokra a lokalizaciokor, LOL! :D Mondjuk az osszes tobbi jateknal megtehetnek ezt es nem csak a telepites resznel, hehe! :D
1.
1.
vytros
Én meg valójában nem látom a nagy szükségét még egynek, mert legyünk őszinték, minek? Legalábbis jelenleg nem tudom felfogni hogy miért akarnék 4 féle helyről elindítani különféle játékokat, más-más alkalmazásból, minek venném meg máshol, mint ahonnan megszoktam? A játékok exkluzivitása pedig egy vicc, így is vannak már nagyon jó játékok amiket csak konzolokra lehet megvenni, és akkor még a PC-n is azzal foglalkozzon az ember hogy hol töltögessen, ha esetleg digitálisan akar vásárolni? Arról meg nem is beszélve, hogy az Origin szolgáltatása egy förtelem, lásd Russian Only nyelvezetű játékok néhány északi országban, csomó apróbb hiba amit lusták megoldani ezért a játékost megajándékozzák egy kuponnal hogy örüljön, pl. multiplayerrel kapcsolatban, de a kedvencem akkor is az amikor a Mass Effect 2-nek a telepítője minden országban magyarul jelentkezik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...