Máshogy végződött volna a Mass Effect 3

  • Írta: InGen
  • 2012. március 20.
  • Érdekesség
Link másolása
Rövid idő alatt több mint 400 komment gyűlt össze a Mass Effect 3 tesztünk alatt, aminek egy része ugyan a pontozást vonja kétségbe, nagy része azonban a befejezés körül forog. Casey Hudson, a Mass Effect atyaúristene most már elismeri: lehetett volna másképp is.

Habár Casey Hudson sokszor elmondta, elégedettek a befejezéssel, most már azt nyilatkozta, elismeri, hogy sok régi rajongónak több magyarázat kellett volna, és több idő, hogy lezárja a karakterek történetét. És a fejlesztés egy pontján egyébként gondolkoztak is egy olyan befejezésen, ahol a játékos a végén kérdéseket tehet fel, és ezekre válaszokat is kap - fedte fel Mac Walters, a sztori írója.


Végül azonban ő és Casey Hudson úgy döntöttek, a játékosnak nem kell mindenről tudnia, elég azt megismernünk, amit Shepard kapitány tudna meg az adott helyzetben. De ezt csak a később határozták el, annyira, hogy csak 2011 legvégén vált biztossá a mostani befejezés. Hudson elmondása szerint Martin Sheen utolsó dialógusait eredetileg augusztusban akarták felvenni, ám végül csak november közepén tudtak sort keríteni rá, ugyanis addig folyamatosan alakult a játék vége.

Hudson elmondta, a Mass Effect mindig is a rajongók és a fejlesztők közötti együttműködés során jött létre, így továbbra is nagyon fontos a közönség véleménye, az év során érkező DLC-k elkészítése során igyekeznek minél több véleményt figyelembe venni. Hudson megígérte: "nem most hallunk utoljára Shepard kapitányról".

57.
57.
kt1
#36: SPOILER!

Nem, mivel a Földön nyírtad ki :D Egy Banshee képében jött vissza, semmi extra nem volt, de a nevére felfigyeltem egyből :)

Amúgy: http://masseffect.wikia.com/wiki/Morinth#Mass_Effect_3
56.
56.
volkornka
Nekem nincs bajom a végével. Nem múlhat minden rajtad....
55.
55.
vwxyz
Ezt nem a BioWare szúrta el, hallottam, hogy többen az EA-ra tippelnek... rEApers
Szerintem az ő pénzéhségük miatt kivágtak jeleneteket, hogy majd kiadhassák a True Ending DLC-t :S
52.
52.
kevinbutler
#49: Mondtam is a Normandy lezuhanását, ehhez igen hozzátartozik, hogy meghalunk. Viszont utána visszatérünk a halálból, hogy szétrúgjuk a repaer-ek seggét.
51.
51.
Alastor01
#50: Személy szerint meginnék most egy szilvás-fahéjas-mariska teát:-)
49.
49.
Dragonborn
#48: Me 2 mégis ugy kezdődik hogy meghalsz
48.
48.
kevinbutler
#46: Pont arról beszéltem, hogy a 3. részen kívül mindegyik vidám volt, csak ebbe erőltették bele.
47.
47.
kevinbutler
#45: Megtisztelve érzem magam :D
46.
46.
Dragonborn
#44: Elöször is nem hasonlitottam össze épp azt irtam mennyire különböznek egymástól
lényege ami az egyiknél jó az a másiknál nem mert más műfaj más stilus
45.
45.
Nomad010
#44: Lassan kezdem úgy érzeni, hogy személyedben megtaláltuk az ország legnagyobb ME rajongóját:)
44.
44.
kevinbutler
#42: Hát azért az Uncharted-et ne hasonlítsuk már a Mass Effect-hez, nem egy műfaj a kettő, ott nem a döntéseink alapján alakul a sztori. És mondj pár drámai jelenetet az előző két részből... Ashley/Kaidan halálán és a Normandy lezuhanásán kívül nem volt sok, a star wars-os hasonlatoddal élve, mintha a 6.-ik részből egy drámás fost csináltak volna. Tehát ezzel a befejező résszel nem voltak hűek az előző kettőhöz.
42.
42.
Dragonborn
#37: Mégis a kotor és a mass effect szinte ugyanolyan értékelést kap.
Amugy meg már leirtam hogy a me és a sw is egy sci-fi mégis különböznek egymástól stilusban egy me3-as befejezés nem illett volna az sw világához mint ahogy sw6 bef sem a me3-hoz.
És nekem nincs bajom a happy endel vannak olyan játékok pl:Uncharted aminek ez áll jól, és azzal rontanák el ha mondjuk meghalna Nathan Drake, mert az Unchartedot nem egy trilógiának tervezték hanem egy véget nem érő sorozatnak pl:batman,007
40.
40.
kevinbutler
#33: Legalább néznél utána, mielőtt baromságokat írsz...... Drew Kaprinsov????? Még a nevét se tudod leírni normálisan. Mellesleg ő volt a vezető író az első részben, a másodikban is Mac Walters mellett. http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/430566_3492544072553_1240069915_3569512_1654187378_n.jpg
39.
39.
Thane
Nekem semmi bajom nem volt a végével...
37.
37.
kevinbutler
#34: Nem, az előző 2 volt Mass Effect, ez nem az. És felejtsd csak el a happy end-et tele van baromsággal a befejezés. És a Kotor-t nem kéne egy lapon emlegetni ezzel. Ott még érződött a minőség. Mellesleg annak happy end is lehetett a vége, mégse nevezte mindneki hollywood-i tucatszarnak.
36.
36.
minelab
Ti nem hiányoltátok Morinth - ot ?
Mert én igen!
A 2. részben őt választottam Samara helyett .
34.
34.
Dragonborn
#31: A játék bejelentése után mindenki azt hitte hogy a Bioware egy SW Kotorhoz hasonlo játékot rak majd le csomo ürlénnyel egy jo és rossz oldallal és persze akárcsak a 6. SW-ben nagy Happy End-el.
De most a befejezö rész után látszik ez nem STAR WARS hanem MASS EFFECT.
32.
32.
Moldren
Not captain.It's Commander.
31.
31.
kevinbutler
#30: Mellesleg az volt a jó az előző részekben, hogy egy olyan univerzumot hozhattál létre magadnak, amit te is formálhattál. Az élet pedig épp elég pofont ad, hát nekem rohadtul nincs rá szükségem, hogy a játékoktól is kapjak még párat, persze ellehet kerülni az ilyeneket, de kigondolta volna, hogy az előző részek után ez egy depressziós szar lesz.
30.
30.
kevinbutler
#28: Ugye nem gondolod, hogy a szomorú befejezés az olyan egyedi és epikus dolog? Egy ilyen játéknál, meg főleg nem ez lett volna a lényeg, ahogy azt már előttem leírták. Mellesleg ígyis tele van nem csak befejezetlen szálakkal, hanem baromságokkal is, elég csak a tesztnél megnézni a kommenteket.
28.
28.
Dragonborn
Jó játék volt én is ennyi pontot adtam volna neki.
A befejezés nekem sem tetszett de ettől olyan egyedi hogy nem Happy End lett a vége mint a sok agyatlan lövöldének, pont ettöl olyan emlékezetes választanunk kell sokszor rossz és rossz döntés között.
Ja és azért nem derül ki minden mert az EA bejelentette hogy folytatni kell a szériát és azért hagyni kell vmit a következő trilógiára is.
23.
23.
wildláma
#13: Monjuk részben igaza van, de mivel már egy jó ideje ettől hangos a fél világ, ezért szartam a "spoilerre"
21.
21.
Ez olyan, mint amikor van egy Aston Martin DB9-ed, amit kifizettél hitelre mondjuk 5 év alatt és azt mondják neked, nesze itt van Eva Longoria, meghúzhatod egyszer, gyerünk srác, te meg elmész a randira egy ültetett Lada 1500-es.... Ennek kérem nincs értelme ! :DDD
20.
20.
Skyer
#12: Ebben az esetben te vagy a hülye, nem ő.
A hír eleve a végéről szól, te meg megnézed.
Agykoponya vagy.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...