A Microsoftnak tényleg egy erőmű kell

Link másolása
A redmondi cég nagyban utazik, a különböző játékipari felvásárlások után, most egy erőmű beszerzésén dolgoznak, aminek újraindítása nagyban segítheti a cégóriás terveinek megvalósítását.

Többek között a The Verge adta hírül, hogy a Microsoft kinézett magának egy nukleáris erőművet, hogy házon belülivé tegye a energiabeszerzés nagy részét, függetlenítve magát külső tényezőktől és csökkentve az üvegházhatást fokozó szennyezését.

A Three Mile Island erőmű története a hetvenes évekig nyűlik vissza, 1974-ben adták át mind a két blokkját. Teljes kapacitással nem tudott sokáig működni, 1979-ben a kettes blokk az USA történetéének legnagyobb nukleáris balesetét szenvedte el és le is állították. Az egyes blokk egészen 2019-ig használatban volt. A hírek szerint a Microsoft benyújtotta az energetikai hivatalnak a kérvényt, hogy újra beindítsák az erőművet, annak egyes blokkját. A tervek szerint, amennyiben megérkezik a jóváhagyás 2028-ban termelhet újra energiát (közel 873 megawattot) a létesítmény és működésben is maradhatna az ötvenes évek közepééig.

És miért van szüksége a Microsoftnak egy ilyen bevásárlásra? A termelt villamos energia javarésze a cég AI-vel kapcsolatos szükségleteit fedezné. Illetve a vállalat nagyon eltökélt, hogy a kitűzött karbonsemlegességet minél hamarabb elérje. A befektetés víziója szerint az atomenergia használatával már 2025-ben meg lehet a kitűzött cél.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...