Ebben a konzolgenerációban is nyerésre áll a Playstation az Xbox-al szemben

Link másolása
Mióta mindkét cég belépett a konzolgyártók sorába, nagy a verseny a Microsoft és a Sony között, és úgy tűnik a Japán cég ismét megnyeri az aktuális generációt.

Aki követi a konzolgyártó cégóriások teljesítményét, nem lepődik meg, hogy a Sony már a PS4-es időszaktól kezdve a Microsoft előtt jár, ami a Hw eladásokat illetni. Nem újdonság, hogy a Series X se tudta felvenni a versenyt a PS5-tel, ami hátterében több dolog állhat, akár elbaltázott stratégiai döntések, az exkluzív játékok hiánya, akár személyes preferencia.

A GameRant talált ebben a témában aktuális információkat idézve egy friss The Wall Street Journalban megjelent cikket. Ahogy összefoglalják, körül-belül 61.7 millió darab Playstation 5 talált már gazdára a 2020-as megjelenése óta, míg az Xbox esetén ez a szám jóval szerényebb, nagyjából 28 millió. Hozzá kell tenni, hogy a Microsoft hagyományosan nem közli a hivatalos eladási adatokat, így ezek a számok közelítő becslések, de alapvetően a szakértők egyetértenek a két konzol által produkált eladási számok az arányaival.

Sokan úgy is vélik, hogy a Microsoft számára nem is annyira fontos a HW sikeressége, a cég inkább a szolgáltatásaiból szeretné a profitot megszerezni. A Sony esetén érdekes kérdés lesz, hogy a frissen megjelent PS5 Pro hogyan hat az alapverzió eladásaira.

 

1.
1.
crytek
A msnak az a lényeg hogy a szoftver eladásban nem ez a helyzet :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...