Sokba kerül a Microsoftnak a Gamepass

Link másolása
Nem olcsó dolog külsős játékok eladási jogát megszerezni, megfizethető áron a gamepass kínálatába felvenni. A Microsoft nem sajnálja a pénzt, hogy minél nagyobb katalógust tudjon a játékosok rendelkezésére bocsátani.

Egy friss elemzésében adott információt a Gamespot arról, hogy milyen elképesztően sok pénzt költ a Microsoft a Gamepass katalógus fenntartására és bővítésére. Az oldal információi szerint évi 1 milliárd euróra rúg a redmondi cég kiadása, hogy külsős cégek által készített játékokat csábítsanak kínálatukba.

Korábban Phil Spencer a Microsoft Gaming vezérigazgatója elárulta, hogy a szerződéseket nem egy sablon alapján kötik a fejlesztőcégekkel, nincs egy bejáratott módszer. Bizonyos esetekben Spencerék átvállalják a teljes fejlesztési költséget, és a készítő csapat pluszban még eladhatja a játékukat más platformokra, megtartva az extra bevételt. Egyéb esetekben egy kész játék kapcsán meg kell egyezni, mennyi pénzért hajlandó a kiadó odaadni a terméket, hogy a bekerülhessen a gamepassba. Léteznek letöltések alapján megegyezett díjak, és akadnak kiadók, fejlesztők, akik nem akarnak egyáltalán bekerülni a kínálatba.

Akárhogy is, a Microsoft tetemes összeget költ ajátéklista fenntartására, és az említett 1 milliárd dollárban nincsenek benne a belsős studiók költségei, de egyelőre nincs jel arra, hogy ez a modell ne érné meg a cégnek.

1.
1.
Extol
A Microsoft messze nem egy irgalmas szamaritánus, a felhasználóktól összelopkodott adatok sokkal többet érnek. Nyilván amivel nem járnak jól, azt nem csinálják
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...