Érkezik a Lightning Returns: Final Fantasy XIII

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 1.
  • Bejelentés
Link másolása
Az ígéreteknek megfelelően a Square Enix ma hajnalban bejelentette a Lightning Returns: Final Fantasy XIII-at, mely egy vadonatúj JRPG lesz a Fabula Nova Crystallis sorozatban. A várakozásoktól eltérően mégsem a FFXIII-2 folytatását kapjuk meg, hanem egy önálló címet PS3-ra és Xbox 360-ra.

A bejelentést az idei PAX Prime-on és a Final Fantasy sorozat huszonötödik születésnapját ünneplő bulin egyidejűleg ejtették meg. Sokan a FFXIII-2 folytatására gyanakodtak, de nem lett igazuk: a Lightning Returns: Final Fantasy XIII egy önálló epizód a Fabula Nova Crystallis sorozatban.

A cím sokkal "mozgékonyabb", mint a korábbi Final Fantasy-címek, teljes mértékben testreszabható lehetőségeink lesznek. Főhősnőnk egy rózsaszín hajú szépség, a sztori szerint pedig már csak 13 óra van hátra a világvégéig. A Lightning Returns: Final Fantasy XIII fel lesz vértezve egyfajta Facebook-integrációval: lesz egy különálló játék is a közösségi hálón, de ennek részleteit egy későbbi időpontban osztja meg velünk a Square Enix.

A történet egy négy szigetből álló birodalomban, Navus Partusban játszódik, a felfedezésen komoly hangsúly lesz, rengeteg NPC-vel találkozunk utunk során, s a program figyelembe veszi a nappalok-éjszakák váltakozását is. Az első régió, ahol megfordulunk, Luxuria. A fejlesztők azt szeretnék, hogy a játékosok teljesen testre tudják szabni karaktereik külsejét és fegyvereiket - 10-20 kosztümöt találunk a játékban, de azokat rengeteg módon megváltoztathatjuk. Lesz némi változás a fegyvereket és a harcot tekintve is, sokkal folyékonyabb csetepatéknak nézünk elébe. Karakterünk immáron ugrik és mászik is.


A fenti rendezvényen már levetítették az első trailert is, de tilos volt lekamerázni. Bővebb információkat szeptember 4-én közöl a kiadó. Addig gyönyörködjünk az első koncepciós rajzokban!

9.
9.
Naridar
- A játék a XIII és XIII-2 folytatása, nem különálló cím
- A főhősnő a FFXIII-ből ismert Lightning.
- Akció-RPG-ről van szó.
- Az idő múlása kihatással van a játékra, mint a Zelda: Majora's Mask-ban.
7.
7.
azureknight0715
Nem vágom. Most a cìm szerint a lighning csajszi lesz a közép pontban de akkor a cikk szerint mért mondják azt hogy semmi kőze a xiii eseményeihez szal különálló rész lesz? Amúgy eddig jónak hangzik de amiket mostanság csinálnak a final fantasy címmel nem éri meg beleélni magam. Ha tudnak olyan jó gamet csinálni mint a dirge of cerberus volt ami a vii. Résznek egy nagyszerű mellékága volt akkor elismerésem de szerintem azok az idők már elmúltak.
6.
6.
2pacal
Kíváncsi leszek rá...Rpg vagy Tps lesz vajon?vagy is-is?
5.
5.
Irasalgor
Csak szeretnék szólni, hogy Lightning lesz a főszereplő, aki a Final Fantasy XIII-ban és XIII-2-ben volt, tehát a trilógiája fog vele záródni.
4.
4.
Drazhar
Akkor ez olyasmi lesz mint a Dirge of Cerberus, csak Lighting-al hentelünk TPS-ben? Mert akkor jöhet. (A körülírása elég kacifántos lett, úgyhogy remélem jól értem a dolgot :D)
3.
3.
game dawe
wá már nagyon várom imádás ff .
2.
2.
patya07
Minek jelentik be ilyen korán? A megjelenésig nem fogok rendesen aludni :D
1.
1.
NinjaNorb
A versus féle harcrendszerrel egész érdekes lehetne
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...