Novemberre csúszik a Kursk

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 2.
  • Csúszás
Link másolása
A Jujubee dokumentum-kalandjátéka a 2000-ben bekövetkezett orosz tengeralattjáró-katasztrófát dolgozza fel. Sajna mégsem jelenik meg ebben a hónapban az anyag. Hogy miért? El sem hiszitek majd!

A játék a Kursk nevű atomtengeralattjáró katasztrófáját meséli el belső nézetből, amely során 2000 augusztusában 116 ember vesztette életet. A lengyel Jujubee csapata három éve jelentette be a dokumentum-kalandjátékát, amit idén októberre vártunk, ám a fejlesztők szerint csak november 7-én kerül a boltokba 30 eurós áron.

Az ok prózai: ezúttal nem szükséges további polírozás a kódon, egyszerűen azért döntött a halasztás mellett a Jujubee, hogy a játék az azonos címen futó mozifilmmel egy időben startoljon el. A filmben Léa Seydoux, Colin Firth, Matthias Schoenaerts és Max von Sydow alakításában ismerhetjük meg a tragédiát.

A játékban információkat gyűjtünk megfigyelőként a fedélzeten, megismerkedhetünk a személyzet tagjaival, és dokumentáljuk, hogy milyen tényezők miatt halt meg annyi ember.

Lássuk, mennyit változott a játék 2016 augusztusa óta!

4.
4.
Ooorky
Mai napig nem tudni mi történt, rengeteg a kérdőjel, pl a sérülés után miért nem kezdett el emelkedni automatikusan, miért csak az orr részét hozták fel, miért szorult a Kurszk katasztrófája után egy amerikai tengeralattjáró Dániában több hónapos javításra...

(Hidegháború idején gyakori volt a "Crazy Ivan" manőver amikor az egymást felfedező tengeralattjárók megindultak egymás felé majd az utolsó pillanatban kitértek így kölcsönösen elvesztették egymás nyomát, nem kellett idegeskedni, hogy ki nyomja meg véletlenül a torpedóindító gombot. Sokak szerint egy ilyen manőver sikerült félre azon a napon.)
3.
3.
Őrnagy
Számomra ez elég durva, hogy egy tömegbalesetből "játékot" készítenek. Bár, ahogy látom, nem vicceskedik el a dolgot.
Meg hát gondolom, vigyáznak a kegyeletsértéssel.
2.
2.
beczepeti
#1: A kurski tankcsatával :)
1.
1.
markoci555
úgy hangzik a címe mint egy II. világháborús fontos csata helye :D mivel keverem?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...