Az agyával írányítja a játékokat az első Neuralink páciens

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Látványos videóban prezentálta a Neuralink, hogy mire is képes az agyba ültetett chip. A demonstráció során kiderült hogy a páciens első dolga az volt, hogy a Civilization VI-tal játsszon.

Januárban Elon Musk büszkén jelentette be X-en, hogy megtörtént az első Neuralink, agyimplantátum beültetése. Március 20-án pedig egy szintén X-en közvetített élő adásban jelentkezett be egy a technológián dolgozó mérnök és a páciens.

Noland Arbaugh 29 éves és egy baleset során teljesen lebénult, egyetlen végtagját sem tudja mozgatni. A videóban azonban nemcsak az élményeiről beszél, de be is mutatja, hogy mire képes az eszköz. Látható, ahogy a felvétel alatt végig sakkozik, lényegében az agyával irányítva a kurzort.

Arbaugh beszámolt arról is, hogy az első alkalommal, amikor már egyedül irányíthatta az implantátumot, egész éjjel fennmaradt és a Civilization VI-tal játszott. Elmondása szerint már teljesen letett róla, hogy játsszon a játékkal, ugyanis korábban a Civilization összetettsége miatt kénytelen volt segítőre támaszkodni ehhez a tevékenységhez. Most viszont az egyetlen akadály a Neuralink akkumulátora, amely nagyjából 8 óra játékot bír, utána várni kell amíg újra feltöltődik.

Arbaugh 8 éve bénult le válltól lefelé egy autóbaleset során. A játékokon túl a Neuralink alapvetően több szabadságot ígér számára, készül hozzá ugyanis egy app, amely lehetővé teszi majd, hogy a székét is irányítsa, ezzel segítve a mozgását.

2.
2.
crytek
#1: Szerintem aki béna az pont telibefossa a hülye embereket és örül annak hogy tud majd irányítani dolgokat. Ha az csak egy toloszék vagy egy pc game akkor annak.És ez még csak a kezdet.. Sose kelljen olyan kiszolgáltatottnak lenned mint ezek a szerencsétlenek..
1.
1.
Extol
Ez az agyi chip a talán az évtized átverése és világhazugsága. Ha annyit ér a chip, hogy lehet mozgatni kurzort egy monitoron, talán még az a jobbik eset, habár erre már jó pár hónapja alternatíva is van a VR szektorban.
Mire számít ez a hazug szélhámos Elon, hogy lesz ennek piaca, mikor emberi tömegek rettegtek nemrég attól, hogy a Covid oltásokban mikrochipek vannak...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...