A Tencent és a Guillemot család kivásárolná a Ubisoft kiadót

Link másolása
A Bloomberg értesülései szerint a jelenlegi piaci helyzetet szem előtt tartva a Guillemot család a Tencent segítségével vásárolná ki az Assassin's Creed kiadóját, mivel az utóbbi évben jelentősen estek a részvényeik.

A Ubisoftra rendesen rájár a rúd idén, a Star Wars Outlaws eladási számai alulmúlták a kiadó által remélt célokat, és bár maga a játék nem teljesített rosszul, azért akadtak benne teljesítménybeli problémák, amiket gőzerővel kezdtek el kijavítani a fejlesztők, az első javítócsomag pedig már meg is érkezett. A másik váratlan tényező ami negatív irányba tolta a kiadó részvényeit, hogy a novemberre várt Japán tematikájú Assassin's Creed: Shadows megjelenése 2025. február 14-re csúszott, ami a játéknak mindenképpen jót tesz majd, de a részvényeseknek kevésbé.

A Bloomberg értesülései alapján a beesett részvények okozta károk hatására a Tencent és az alapító Guillemot család már értekeznek az esetleges megoldásokon, szeptemberben az egyik befektető nyílt levélben szorgalmazta a Ubisoft privát modellre váltását, vagy az esetleges eladását. A Ubisoft stabilizálására ez lenne az egyik legegyszerűbb megoldás, a tárgyalások még igen korai fázisban vannak, és nem is biztos hogy bekövetkezik a dolog, a partnerek pedig közben más alternatívákat is számba vesznek.

1.
1.
hedzsooo
Ez mennyiben szamitana nekunk, jatekosoknak?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...