Molyneux máshogy akarta a Kinectet

  • Írta: InGen
  • 2010. szeptember 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Peter Molyneux, valamint a Rare stúdió eredetileg nem támogatták a teljesen kontroller nélküli irányítást. Úgy gondolták, bármilyen technikát is hoz össze a Microsoft, az egész kudarcot fog vallani, ha nem adnak a játékosnak valamit, amin gombok is vannak.

A Microsoft egyik legnagyobb és legfontosabb fejlesztőcsapata, a Kinect Sportsért is felelős Rare meg volt győződve róla, hogy a Natal önmagában nem fog működni, csak ha egy nyomkodható kontrollert is adnak mellé. Ezt a stúdió kreatív igazgatója, George Andreas nyilatkozta. A cég emberei többször is megnézték a fejlődésben lévő mozgásérzékelős eszközt, ám a kezdetekkor még nem hittek benne annyira.


"Elmentünk [az USA-ba], hogy megnézzük a Project Natal akkor, kezdetleges verzióját. A hardvert még szigetelőszalag tartotta össze, de a benne rejlő lehetőségek már akkor is lenyűgöztek minket. Ettől függetlenül a beszélgetéseink során folyamatosan előjött, hogy mindenképpen szükség lenne valamilyen gombokat is tartalmazó kontrollerre a kamera mellé." -mondta el Andreas.

A Rare nem tartotta magában a véleményét, s a legendás designer, Peter Molyneux sem, aki szintén hasonló véleményen volt. Ketten együtt rengeteget vitatkoztak a Kinect kreatív felelősével, Kudo Tsunodával, ám végül belátták, hogy megfelelő tervezéssel, és újszerű ötletekkel a játékok igenis működhetnek, és teljesen friss élményeket nyújthatnak a fizikai kontroller megszűnésével.

A Gamekapocsnak már lehetősége adódott a Microsoft Magyarország főhadiszállásán kipróbálni a Kinectet, és néhány nyitójáték korai verzióját, ha érdekel, mik az első tapasztalataink, olvasd el bemutatónkat!

11.
11.
Sir-Vival
Erre mit mondjak? Igazuk volt! :)
10.
10.
zsilvolgyi
érdekes, de már mindegy, kíváncsi leszek...
9.
9.
InGen
#8: Itt még nagyon a fejlesztés elejéről van szó, tehát évekkel ezelőttről, amikor valószínűleg még nem tudták, pontosan mennyire lesz fejlett ez a technika.
8.
8.
demon68
ez kamu, Molyneux egyfolytában arról magyarázott hogy milyen világmegváltó csoda lesz a Kinect, bele is akarta rakni a Fable 3-ba. most meg kell győzni aki ellenzi, úgyhogy inkább azt mondja, hogy eddig neki se tetszett de aztán kipróbálta és rájött hogy lenyűgöző. az egész ember egy marketingfogás.
6.
6.
NinjaNorb
Sztem ezt a barátnőm többet használná mint énxD
5.
5.
InGen
#3: Lesznek olyan játékok, amik a meglévő kontroller mellé fogják használni, ezeknek a dobozán lesz a "Better with Kinect" felirat. :)
4.
4.
gamerplayer
3.
3.
K/G.
#1: Valószínűleg úgy is gondolta, hisz később megbékéltek vele és meglátták a lehetőséget. Amúgy én még mindig ezt mondom, hogy a már meglévő kontroller mellé kéne kiegészítőként beüzemelni. Baszott nagyot ütne egy egy FPSben.
2.
2.
JacoB
szó-szó, de most én hamarabb játszok egy kontrollerel..mint hogy egy kamera elött ugráljak.........
1.
1.
X360_FaNbOy
Én úgy emlékszek, hogy Molyneux dicsőitette minden egyes beszédében a szerinte világmegváltó kinectet..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...